zamknij

Najlepsza wołowina na świecie

Ciekawostka

Słyszeliście kiedyś o wołowinie wagyu?
Najlepsza wołowina na świecie
Wołowina z restauracji "Butchery&Wine" | Autor: Jacek Szymczak

Wołowina Wagyu to najdroższa wołowina na świecie. Pochodzi ze specjalnej rasy krów Wagyu hodowanych w okolicach japońskiego miasta Kobe. Surowe charakteryzuje się marmurkowatym szlaczkiem tłuszczu, który równomiernie pokrywa mięso. Tłuszczyk ten w trakcie gotowania wytapia się i nadaje wołowinie niezwykłego smaku.

Krowy Wagyu karmione są paszą składającą się między innymi ze zbóż, ziemniaków, ryżu i roślin strączkowych - wszystkie składniki pochodzić muszą z ekologicznych upraw, gdzie nie wykorzystuje się pestycydów. Poza tym, bydłu podaje się codziennie starannie skomponowaną mieszankę witaminową, a także... piwo, w celu zaostrzenia krowiego apetytu.

Zobacz, jak soczystego steka medium rare przyrządza szef kuchni "Butchery&Wine"

Sprawdź, jakie są stopnie wysmażenia steka

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
artykuł do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Zobacz również

Stary piernik gwarancją dobrobytu! Ciekawostka 11

Stary piernik gwarancją dobrobytu!

Podróżnik kulinarny - egzotyczne warzywa
News 11

Podróżnik kulinarny - egzotyczne warzywa

Egzotyczne warzywa i zioła mają wiele właściwości, których brakuje naszym tradycyjnym odmianom

Podróżnik kulinarny - pierogi z żubra
News 170

Podróżnik kulinarny - pierogi z żubra

Jak smakują pierogi z żubra? Sprawdź!

12 tradycyjnych potraw z wigilijnego stołu Ciekawostka 268

12 tradycyjnych potraw z wigilijnego stołu

Polskie zwyczaje wigilijne News 26

Polskie zwyczaje wigilijne

Czy na pewno znasz je wszystkie?

Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy
News 40

Podróżnik kulinarny - wędzimy kiełbasy

Przepyszne kiełbasy powstają według strzeżonej receptury!

Podróżnik kulinarny - bary mleczne
News 280

Podróżnik kulinarny - bary mleczne

W mlecznym barze można dobrze zjeść!

Mięsożercy na start!
News 1215

Mięsożercy na start!

Jest takie miejsce na warszawskiej mapie gastronomicznej, które miłośników mięsa może przyprawić o zawrót głowy

tvnpix