zamknij

Bifeki faszerowane serem feta

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kotlety po grecku
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHBifetki

Składniki

  • 1/2 kg  wołowiny
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • 1 duże jajko
  • 2 kromki moczonego w wodzie i odciśniętego chleba
  • kostka prawdziwej fety pokrojona w paski szerokości 2-3 cm
  • 2 łyżeczki  tymianku
  • 1 łyżka  drobno posiekanej świeżej mięty
  • 1 posiekana natka pietruszki
  • 1 łyżeczka  oregano
  • do smaku rozmaryn
  • do smaku oliwy
  • 1,5 łyżki ouzo
  • do smaku czosnek
  • do smaku pieprz
  • do smaku sól
0
4

Sposób przygotowania:

  • Wołowinę zmiel, wymieszaj z chlebem, jajkiem, startą cebulą, ziołami i natką pietruszki.
  • Dodaj oliwę i wlejouzo. Całość włóż do lodówki na minimum pół godziny.
  • Następnie uformuj podłużne kotlety.
  • Wewnątrz każdego kotleta umieść pasek fety.
  • Kotlety obsmaż na mocno rozgrzanej oliwie i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180ºC przez 15 minut.
  • Ziemniaki pokrój w ćwiartki, posyp czosnkiem i rozmarynem. Piecz w piekarniku w temperaturze 180ºC przez około 40 minut.
  • Kolety podawaj z pieczonymi ziemniakami i tzatziki.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bifteki,nie bifeki...jesli uzywamy nazwy greckiej

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ale takie kotlety muszą być pyszne, ja tylko fetę ostatnio zastępuję serem bałkańskim (z Lidla), jest troszkę delikatniejszy, do zapiekania również dobry.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1017

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          tvnpix