zamknij

Burgery

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na zimno lub na ciepło
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Burgery
Autor: StockFood/AgencjaFree. Burgery

Składniki

  • 3-4 kromki chleba tostowego
  • 150 ml mleka
  • 1 cebula
  • 4-5 gałązek pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  •  sól
  •  świeżo mielony pieprz
  • 2-3 łyżki masła klarowanego
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Pieczywo namocz w mleku.
  • Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
  • Natkę umyj, wysusz, oberwij listki i drobno posiekaj.
  • Na patelni rozpuść masło i zeszklij cebulę z natką , około 3-4 minuty.
  • Zdejmij z patelni i odstaw do wystygnięcia.
  • Pieczywo odsącz dokładnie z mleka.
  • W misce wymieszaj mięso, jajka, pieczywo, cebulę, musztardę, paprykę.
  • Dopraw solą i pieprzem, ugniataj do otrzymania jednolitej masy.
  • Formuj kotleciki o średnicy 5 - 6 cm i smaż na rozgrzanym maśle klarowanym przez około 6-8 minut na złoty kolor.
  • Podawaj na ciepło lub na zimno.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix