zamknij

Burgery

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na zimno lub na ciepło
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Burgery
Autor: StockFood/AgencjaFree. Burgery

Składniki

  • 3-4 kromki chleba tostowego
  • 150 ml mleka
  • 1 cebula
  • 4-5 gałązek pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  •  sól
  •  świeżo mielony pieprz
  • 2-3 łyżki masła klarowanego
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Pieczywo namocz w mleku.
  • Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
  • Natkę umyj, wysusz, oberwij listki i drobno posiekaj.
  • Na patelni rozpuść masło i zeszklij cebulę z natką , około 3-4 minuty.
  • Zdejmij z patelni i odstaw do wystygnięcia.
  • Pieczywo odsącz dokładnie z mleka.
  • W misce wymieszaj mięso, jajka, pieczywo, cebulę, musztardę, paprykę.
  • Dopraw solą i pieprzem, ugniataj do otrzymania jednolitej masy.
  • Formuj kotleciki o średnicy 5 - 6 cm i smaż na rozgrzanym maśle klarowanym przez około 6-8 minut na złoty kolor.
  • Podawaj na ciepło lub na zimno.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix