zamknij

Burgery z musztardą i boczkiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
W klimacie amerykańskiego baru
Ugotowałem to!32
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
12komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaBurgery z musztardą francuską i boczkiem

Składniki

  • 500 g mielonej karkówki wołowej
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 cebula
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 plastry boczku
  • 4 duże plastry pomidora
  • do smaku sól i pieprz
  • do smażenia olej
  • 4 szt bułki do hamburgerów
0
24

Sposób przygotowania:

Mięso dokładnie wyrób, dodaj do niego musztardę i bardzo drobno pokrojoną cebulę. Przypraw pieprzem. Mięso podziel na cztery części i uformuj kule. Mocno rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Nałóż mięso na patelnię, dociskaj kulę do patelni i formuj płaskie kotlety, na środku każdego z nich kciukiem zrób wgłębienie, dzięki temu kotlety będą płaskie. Obróć mięso i obsmaż z drugiej strony, a na wierzchu ułóż po plasterku żółtego sera. Patelnię przykryj pokrywką i poczekaj aż ser się roztopi. Zdejmij kotlety i odstaw w ciepłe miejsce. W tym czasie podsmaż boczek i opiecz bułki. Na spód każdej z bułek nałóż plaster pomidora, boczek, a na wierzchu ułóż burgera, przypraw solą. Przykryj górną częścią bułki.

Zainspiruj nas

Komentarze (12)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Prosto, szybko i pysznie. Świetna potrawa. Przyznam, że obawiałam się ją serwując, o wątroby moich starszych gości, niektórzy miewają przeciążenia wątroby, nie powinni więc jeść boczku boczku, lecz tłuszczyk się wytopił. Ciocia wzięła swój Essentix na wspomaganie wątroby i zjadła dokładkę, nie narzekała na jakiekolwiek bóle... rozwiń

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a sos, a sałata? co to za burger!?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Brakuje mi tu trochę jakiegoś sosu, ale poza tym ok.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              a co spaja mięso samo z siebie się trzyma

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Burger jak burger nic specjalnego

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      zjadłbym coś takiego

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000... rozwiń

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              pycha :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość
                                  • ~Gość:
                                  • pycha :)

                                  ;;oi

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Wciągnąłbym takiego.

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          ja tez gróbasku

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                              Zobacz również

                                              Zupa tajska Kasi Klich
                                              Przepis 14

                                              Zupa tajska Kasi Klich

                                              Ogień w gardle!

                                              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                                              Kopytka Piotra Kucharskiego

                                              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                              Takie ciasto rozweseli każdego

                                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                              Przepis 66

                                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                                              Kociołek łososiowo-pomidorowy

                                              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                              Przepis 22

                                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                              Podany na delikatnym puree

                                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                              Szaszłyki wyborne

                                              Nie tylko na sezon grillowy

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                              Pizza godna królów

                                              tvnpix