zamknij

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Wytworna wersja pospolitego warzywa
Ugotowałem to!34
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Carpaccio z buraków Kasi Klich
Zupa tajska carpaccio śledzik Kasi Klich

Składniki

  • 2 duże buraki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka miodu
  • odrobina  oliwy z oliwek
  • odrobina musztardy Dijon
  • kilka kropel  octu balsamicznego
  • 100 g koziego sera
  • garść pestek dyni
  • garść rukoli
  • szczypta pieprzu
0
17

Sposób przygotowania:


Buraki pieczemy w foli w ok. 200 stopniach, aż będą miękkie. Obieramy je ze skóry i kroimy na cienkie plastry. Na talerzu układamy rukolę, na niej plastry buraków, posypujemy pestkami dyni i kozim serem. Następnie polewamy dressingiem.

Dressing:


Mieszamy razem ocet balsamiczny, musztardę, oliwę z oliwek i miód. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Te buraczki są przepyszne , ja znam inny dresing do nich a mianowicie : rozgniecione maliny , miód i ocet balsamiczny . Palce lizać - polecam.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ja ocet balsamiczny wlewam do foli w której burak się piecze i podaje na bruschetcie z ruccolą oraz serem kozim. Polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Super pomysł spróbowałam jest bardzo pyszne polecam!!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              toffi99

              Znam ten przepis ale z restauracji i mam wątpliwości co do autorstwa pani Kasi... Nie zmienia to jednak faktu, ze smakuje fantastycznie ... Gorąco polecam

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Dorota Berezowska

                  Fajny przepis. Myślę żeby coś takiego zrobić, ale chciałam najpierw te buraki zamarynować, musiałby być al dente, takie niedopieczone. Wciąż szukam pomysłu....

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      oliwa, czosne, swiezy rozmaryn i tymianek. w tej marynacie obtaczam buraki i zostawiam na noc. nastepnie kazdego buraka owijam folia aluminiowa i pieke w piekarniku. mozna tez po lyzce marynaty z ziolamu dac na folie dodatkowo. Buraki sa mega aromatyczne. podaje to z dresungiem i posypane platkami parmezanu lub z rukola, feta i podprazonymi orzechami... rozwiń

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                          Orzechowy gangster z Bronxu

                          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                          Przepis 66

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                          Harira by Joseph Seeletso
                          Przepis 61

                          Harira by Joseph Seeletso

                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 21

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          Tatar ze śledzia
                          Przepis 13

                          Tatar ze śledzia

                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                          tvnpix