zamknij

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Wytworna wersja pospolitego warzywa
Ugotowałem to!34
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Carpaccio z buraków Kasi Klich
Zupa tajska carpaccio śledzik Kasi Klich

Składniki

  • 2 duże buraki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka miodu
  • odrobina  oliwy z oliwek
  • odrobina musztardy Dijon
  • kilka kropel  octu balsamicznego
  • 100 g koziego sera
  • garść pestek dyni
  • garść rukoli
  • szczypta pieprzu
0
17

Sposób przygotowania:


Buraki pieczemy w foli w ok. 200 stopniach, aż będą miękkie. Obieramy je ze skóry i kroimy na cienkie plastry. Na talerzu układamy rukolę, na niej plastry buraków, posypujemy pestkami dyni i kozim serem. Następnie polewamy dressingiem.

Dressing:


Mieszamy razem ocet balsamiczny, musztardę, oliwę z oliwek i miód. Dodajemy sól i pieprz do smaku.

Więcej na stronie programu "Dzień Dobry TVN"

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja ocet balsamiczny wlewam do foli w której burak się piecze i podaje na bruschetcie z ruccolą oraz serem kozim. Polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Super pomysł spróbowałam jest bardzo pyszne polecam!!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          toffi99

          Znam ten przepis ale z restauracji i mam wątpliwości co do autorstwa pani Kasi... Nie zmienia to jednak faktu, ze smakuje fantastycznie ... Gorąco polecam

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Dorota Berezowska

              Fajny przepis. Myślę żeby coś takiego zrobić, ale chciałam najpierw te buraki zamarynować, musiałby być al dente, takie niedopieczone. Wciąż szukam pomysłu....

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  tvnpix