zamknij

Champion cyklistów

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Niebanalna szarlotka
Ugotowałem to!46
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHChampion cyklistów

Składniki

  • 1 szklanka  kaszy (kasza manna)
  • 1 szklanka  mąki
  • 2 łyżki drobnego, brązowego cukru
  • 1 opakowanie wanilii lub cukru waniliowego
  • 12  soczystych jabłek
  • 1 opakowanie lodów waniliowych lub malaga
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
0
24

Sposób przygotowania:

  • Cukier, kaszę manną i mąkę wymieszaj, dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, wanilię a następnie podziel na trzy części.
  • Jabłka zetrzyj na grubej tarce. Formę do ciast wyłóż papierem do pieczenia, brzegi formy posmaruj masłem.
  • Następnie wykładaj gotową masę na przemian ze startymi jabłkami tak, aby ostatnią warstwą była masa, którą należy posypać dwiema łyżkami brązowego cukru i pokrojonym masłem.
  • Ciasto piecz w temperaturze 180ºC przez około godzinę. Upieczone ciasto pokrój i podaj z gałką lodów.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

kasza surowa czy gotowana?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Jest to znany przepis na szarlotkę sypaną. Kaszki nie gotuje się.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Czy miara kaszy jest po ugotowaniu jej?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Witam.
              Mam jeszcze pytanie czy nie dodajemy jajek?
              Ta masa jest sucha?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)
                      • rozwiń

                      to sie nie dodje?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                          Knedle ze śliwkami

                          Przepis na słodki obiad

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                          Przepis 1017

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                          Najprostszy przepis na domową pizzę

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                          Efektowne i proste danie

                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                          Corpus delicti końca lata

                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                          Tatar ze śledzia
                          Przepis 13

                          Tatar ze śledzia

                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                          Kolorowa samba warzywna

                          Zdrowe i pyszne danie

                          tvnpix