zamknij

Champion cyklistów

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Niebanalna szarlotka
Ugotowałem to!46
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHChampion cyklistów

Składniki

  • 1 szklanka  kaszy (kasza manna)
  • 1 szklanka  mąki
  • 2 łyżki drobnego, brązowego cukru
  • 1 opakowanie wanilii lub cukru waniliowego
  • 12  soczystych jabłek
  • 1 opakowanie lodów waniliowych lub malaga
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
0
24

Sposób przygotowania:

  • Cukier, kaszę manną i mąkę wymieszaj, dodaj jedną łyżeczkę proszku do pieczenia, wanilię a następnie podziel na trzy części.
  • Jabłka zetrzyj na grubej tarce. Formę do ciast wyłóż papierem do pieczenia, brzegi formy posmaruj masłem.
  • Następnie wykładaj gotową masę na przemian ze startymi jabłkami tak, aby ostatnią warstwą była masa, którą należy posypać dwiema łyżkami brązowego cukru i pokrojonym masłem.
  • Ciasto piecz w temperaturze 180ºC przez około godzinę. Upieczone ciasto pokrój i podaj z gałką lodów.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

kasza surowa czy gotowana?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Jest to znany przepis na szarlotkę sypaną. Kaszki nie gotuje się.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Czy miara kaszy jest po ugotowaniu jej?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Witam.
              Mam jeszcze pytanie czy nie dodajemy jajek?
              Ta masa jest sucha?

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • Tak jest sucha, pod wpływem masełka i soku z jabłek to wszystko się ładnie połączy :)
                      • rozwiń

                      to sie nie dodje?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                          Chrupiące płatki owsiane

                          Pyszne i proste śniadanie

                          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                          Kopytka Piotra Kucharskiego

                          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                          Kotlety mielone na ostro

                          Nowa wersja znanego dania

                          Grillowany ser halloumi Przepis 41

                          Grillowany ser halloumi

                          Najlepszy podany z figami i orzechami

                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                          Gulasz z kopytkami

                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                          Champion cyklistów Przepis 16

                          Champion cyklistów

                          Niebanalna szarlotka

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                          Przepis 22

                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                          Podany na delikatnym puree

                          tvnpix