zamknij

Cheeseburger

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Przepis od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comCheeseburger

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 ogórki kiszone
  •  musztarda
  •  ketchup
  • plasterki sera żółtego
  • w zależności od ilości osób bułki do hamburgerów
  • do smaku sól, pieprz
  •  olej
  •  bułka tarta
  • do namoczenia kajzerki i mleko
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 1 dodatkowo cebula
0
1

Sposób przygotowania:

  • Kotlety: Kajzerkę namaczaj w mleku. Do mielonego mięsa ścieraj na tarce o grubych oczkach cebulę. Dodaj jajko.
  • Odsącz bułkę i również dodaj ją do mięsa, przypraw solą, vegetą i dużą ilością pieprzu. Bardzo dokładnie wyrabiaj mięso.
  • Gdy mięso jest wyrobione, formułuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej olej, włóż kotlety, zmniejsz gaz i smaż z obydwu stron by się zarumieniły.
  • Następnie do garnka nalej około 3 łyżek wody, włóż kotlety, a na ich wierzch ułóż kilka wiórków masła.
  • Nakryj przykrywką i zostaw na małym gazie na ok. 10 minut by doszły.
  • Cheeseburgery (kotlety) przekrój na pół. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni wraz z dołami bułek. Piecz przez kilka minut.
  • Cebulę posiekaj bardzo drobno, ogórka pokrój w plasterki.
  • Gdy kotlety i bułki są podgrzane, wyjmij je z piekarnika.
  • Na dolnej części bułki połóż kotleta, następnie posiekaną cebulkę i musztardę, następnie dwa plasterki sera.
  • Włóż do piekarnika, wraz z górą bułek na kilka minut aż ser się lekko rozpuści.
  • Wyjmij i na ser połóż plasterki ogórka i polej ketchupem, dołóż górę bułki i gotowe!

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Jakaś polska podróbka a nie cheeseburger od kiedy mięso do hamburgerów się smaży i gotuję ?? Je się tylko grilluje

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Kapi1974

      Superancki przepis polecam wszystkim!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 16

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
          Przepis 1016

          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

          Najprostszy przepis na domową pizzę

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 21

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Puszyste ego Przepis 13

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          tvnpix