zamknij

Cheeseburger

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Przepis od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comCheeseburger

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 ogórki kiszone
  •  musztarda
  •  ketchup
  • plasterki sera żółtego
  • w zależności od ilości osób bułki do hamburgerów
  • do smaku sól, pieprz
  •  olej
  •  bułka tarta
  • do namoczenia kajzerki i mleko
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 1 dodatkowo cebula
0
1

Sposób przygotowania:

  • Kotlety: Kajzerkę namaczaj w mleku. Do mielonego mięsa ścieraj na tarce o grubych oczkach cebulę. Dodaj jajko.
  • Odsącz bułkę i również dodaj ją do mięsa, przypraw solą, vegetą i dużą ilością pieprzu. Bardzo dokładnie wyrabiaj mięso.
  • Gdy mięso jest wyrobione, formułuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
  • Na patelni rozgrzej olej, włóż kotlety, zmniejsz gaz i smaż z obydwu stron by się zarumieniły.
  • Następnie do garnka nalej około 3 łyżek wody, włóż kotlety, a na ich wierzch ułóż kilka wiórków masła.
  • Nakryj przykrywką i zostaw na małym gazie na ok. 10 minut by doszły.
  • Cheeseburgery (kotlety) przekrój na pół. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni wraz z dołami bułek. Piecz przez kilka minut.
  • Cebulę posiekaj bardzo drobno, ogórka pokrój w plasterki.
  • Gdy kotlety i bułki są podgrzane, wyjmij je z piekarnika.
  • Na dolnej części bułki połóż kotleta, następnie posiekaną cebulkę i musztardę, następnie dwa plasterki sera.
  • Włóż do piekarnika, wraz z górą bułek na kilka minut aż ser się lekko rozpuści.
  • Wyjmij i na ser połóż plasterki ogórka i polej ketchupem, dołóż górę bułki i gotowe!

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Jakaś polska podróbka a nie cheeseburger od kiedy mięso do hamburgerów się smaży i gotuję ?? Je się tylko grilluje

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Kapi1974

      Superancki przepis polecam wszystkim!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Knedle ze śliwkami Przepis 1261

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 171

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 39

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Szaszłyki wyborne Przepis 58

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          tvnpix