zamknij

Chłodnik hiszpański "Gazpacho z szynką dojrzewającą"

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Orzeźwiająca klasyka kuchni hiszpańskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNChłodnik hiszpański "Gazpacho z szynką dojrzewającą"

Składniki

  • 1 kg pomidorów dojrzałych
  • 4 gruntowe ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona cebula
  •  papryczka chilli
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1 szklanka oliwy z oliwek
  •  ocet winny, sól, pieprz
  •  miąższ z bułki pszennej
  • 6 plastrów szynki dojrzewającej
  • szczypta kuminu
0
0
  • Pomidory należy sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić. Pozostałe warzywa również obierz i pokrój, wrzuć do blendera, dodaj sok z limonki, ocet winny, miąższ z bułki pszennej i przyprawy, wszystko zmiksuj.
  • Dodaj oliwę, przecedź przez sito, wlej do odpowiedniego pojemnika i schłódź w lodówce przez kilka godzin.
  • Szynkę dojrzewającą włóż na suchą patelnię teflonową i smaż żeby była chrupiąca.
  • Gazpacho podaj w miseczkach lub wysokich kieliszkach z chrupiącą szynką dojrzewającą.

Przepis autorstwa Beaty Kartowicz.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
olaprz1234

Wygląda smacznie i zdrowo! Ostatnio mam hopla na takie przepisy! Na pewno wypróbuje!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 21

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Champion cyklistów Przepis 15

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      tvnpix