zamknij

Czekoladowe brownies

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Te ciasteczka autorstwa Ani Starmach wprost rozpływają się w ustach!
Ugotowałem to!24
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
16komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Czekoladowe brownies
Brownie według przepisu Ani Starmach

Składniki

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 280 g masła
  • 250 g drobnego cukru
  • 75 g mąki
  • 3 jaja
  • pół szklanki wody
  • 75 g orzechów włoskich rozdrobnionych
0
14

Sposób przygotowania:

Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem i ziarenkami wanilii, dodaj czekoladę, potem masło, następnie ściągnij garnek z ognia. W misce wymieszaj mąkę i jaja, pomału dodawaj syrop czekoladowy, wsyp orzechy, wymieszaj. Przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Zainspiruj nas

Komentarze (16)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

nie zgadza mi sie z przepisem w Dzienniku

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      ze trzeba to piec w 200 stopniach przez 10 minut i mi osobiscie bardziej pasuje ta wersja

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          w sposobie przygotowania poniżej napisane jest że trzeba je piec przez 20 minut w temp. 180 stopni a gdy ogląda się program powyżej napisane jest ze

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              czy mam czekać aż czekolada z masłem wystygnął czy mogę od razu wlewać je do jajek z wodą ???

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Zrobiłam....z 200 g czekolady...mimo że w programie było 250 g .... i nie wyszły.... po 12tu minutach w piekarniku ciastko rozpłynęło się w rękach..cały środek wypłynął :/

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      bo to masz trzyać min. 20 minut! zależy w jakiej foremce

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          właśnie ugotowałem

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Sposób przygotowania:

                              Czekoladę połam na małe kawałki, masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj w małym rondelku z cukrem i ziarenkami wanilii, dodaj czekoladę, potem masło, następnie ściągnij garnek z ognia. W misce wymieszaj mąkę i jaja, pomału dodawaj syrop czekoladowy, wsyp orzechy, wymieszaj. Przełóż do foremki wyłożonej... rozwiń

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Składniki

                                  200 g gorzkiej czekolady
                                  280 g masła
                                  250 g drobnego cukru
                                  75 g mąki
                                  3 jaja
                                  pół szklanki wody
                                  75 g orzechów włoskich rozdrobnionych

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                      Pomoc | Zasady forum
                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                      Zobacz również

                                      Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                      Babka ziemniaczana

                                      Podlaski specjał

                                      Atletyczny kurczak Przepis 20

                                      Atletyczny kurczak

                                      Pomysł na lekkie drugie danie

                                      Zupa tajska Kasi Klich
                                      Przepis 14

                                      Zupa tajska Kasi Klich

                                      Ogień w gardle!

                                      Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                      Gulasz z kopytkami

                                      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                      Knedle ze śliwkami

                                      Przepis na słodki obiad

                                      Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                      Przepis 66

                                      Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                      Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                      Takie ciasto rozweseli każdego

                                      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                      Deser z mrożonych truskawek

                                      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                      tvnpix