zamknij

Deser makowy w pomarańczowym kuskusie

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 1 Ilość porcji
Salvador Dali
Autor przepisu:
Efektowny deser zimowy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Salvador DaliDeser makowy z pomarańczowym kuskusem

Składniki

  • wedle upodobania masa makowa
  • 0,5 szklanki kaszy kuskus
  • 3/4 szklanki soku z pomarańczy
  • szczypta cynamonu
  • garść orzechów
  • odrobina skórki z pomarańczy
0
1

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj wysoką szklankę. Sok (jeśli masz ze świeżej pomarańczy rozrób w proporcji sok:woda 3:1), podgrzej tylko do zagotowania.
  • W miseczce wymieszaj kuskus z cynamonem i zalej gorącym sokiem. Przykryj i odstaw na 2-3minuty. Zetrzyj do środka skórkę pomarańczy, wymieszaj.
  • Do wysokiej szklanki nałóż połowę kuskusa, wyrównaj.
  • Na to wyłóż masę makową, wyrównaj i ponownie kuskus, a następnie mak. Udekoruj wedle upodobania. Podawać.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

tvnpix