zamknij

Deser z mrożonych truskawek

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju
Ugotowałem to!39
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSdeser z mrożonych truskawek

Składniki

  • 500g  mrożonych truskawek
  • 120 g  cukru
  • 3 jajka
  • 4 łyżki białego cukru
  • 200 ml śmietanki 36%
  • 3 łyżki cukru brązowego Muscovado
0
26

Sposób przygotowania:

  • Truskawki rozmróź, odsącz i włóż do naczynia żaroodpornego.
  • Ubij jajka z białym cukrem, dodaj śmietankę.
  • Zalej truskawki, z wierzchu posyp cukrem Muscovado.
  • Zapiecz w naczyniu żaroodpornym około 25 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

bardzo smaczne, słodkie, jednak konsystencja rzadkiej zupy trochę psuje potrawę,

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a w jakiej temperaturze zapiekać?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dla mnie żadna rewelacja

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

              Pizza godna królów

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              tvnpix