zamknij

Filet z łososia z warzywami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Lekki i zdrowy przepis na pieczoną rybę
Ugotowałem to!35
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
16komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Filet z łososia z warzywami
Autor: StockFood/AgencjaFree Filet z łososia z warzywami

Składniki

  • 400 g filetu z łososia bez skórki
  • sól morska do smaku
  • 50 ml sosu śmietanowego
  • 1/2 cytryny
  • 200 ml wina białego lub bulionu warzywnego
  • 50 g masła
  • 1 cukinia
  • 1 por
  • 1 marchew
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
0
24

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 C. Umyj i obierz warzywa, a następnie posiekaj w bardzo cienkie paski. Ułóż pokrojone warzywa w żaroodpornym naczyniu i zalej winem. Następnie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło. Przekrój łososia na dwie równe części i ułóż na maśle delikatnie dociskając. Oprósz solą i pieprzem. Zakryj naczynie folią aluminiową i tak przygotowane wstaw do piekarnika na ok. 15-20 minut. Upieczonego łososia podawaj z warzywami, kawałkiem cytryny z dodatkiem delikatnego sosu śmietanowego.

Zainspiruj nas

Komentarze (16)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a mnie wszystko bardzo smakowało :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      komentarz ukryty - pokaż

      Sam Łosoś z sosem śmietanowym- pycha :-), natomiast warzywa w winie- paskudne i za ostre;/

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            1
          • zgłoś naruszenie
          Oscar95
          Oscar95

          Dziwnie nienaturalny kolor łososia...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Pomarańczowy łosoś z marketu jest wynikiem paszy z mączki rybnej. W naturze łosoś i pstrąg mają kolor lekko różowy. Są zdrowsze i smaczniejsze bo mniej tłuste.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  To łosoś nasz bałtycki. Norweski jest pomarańczowy.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Właśnie że naturalny!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Fajny łatwy muszę spróbować .

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Ojejku, ale bym sobie zjadła coś takiego :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Super - proste i pyszne

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Ktos nie ma pojecia

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Libella
                                          Libella

                                          Dobrze byłoby jeszcze, gdyby został podany przepis na ten sos śmietanowy ;)

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                              Zobacz również

                                              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                                              Pomidorki z karmelem i lodami

                                              Deserowa wersja pomidora

                                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                              Deser z mrożonych truskawek Przepis 16

                                              Deser z mrożonych truskawek

                                              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                              Champion cyklistów Przepis 15

                                              Champion cyklistów

                                              Niebanalna szarlotka

                                              Tatar ze śledzia
                                              Przepis 13

                                              Tatar ze śledzia

                                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                              Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                              Corpus delicti końca lata

                                              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                              Kanapki ze smażoną makrelą

                                              Idealne na śniadanie lub kolację

                                              Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                                              Krem z brokułów z łososiem

                                              Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                              tvnpix