zamknij

Filet z turbota w łusce ziemniaczanej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | sztuka kulinarna Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 200 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Paweł  Oszczyk
Autor przepisu:
Sprawdź, jak wykwintną rybę przyrządza szef kuchni restauracji La Rotisserie!
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Filet z turbota w łusce ziemniaczanej
Filet z turbota Pawła Oszczyka

Składniki

  • 4 filety z turbota bez skóry
  • 100 g spaghetti ziemniaczanego
  • do smażenia  olej
  • do smaku sól, pieprz
0
4

Filet oprósz solą i pieprzem, rozłóż na każdej porcji cienką warstwę spaghetti ziemniaczanego. Smaż na patelni tylko od strony ziemniaków. Stale kontroluj temperaturę, by nie była za wysoka. Łuska z ziemniaków powinna mieć ładny złoty kolor. Musi też być chrupiąca.

Przepis na risotto z krabem i awokado znajdziesz tutaj >>>

 


Za przepis na turbota dziękujemy Pawłowi Oszczykowi, szefowi kuchni restauracji La Rotisserie w Hotelu Mamaison Le Regina w Warszawie.

Zobacz, jak Paweł Oszczyk filetuje turbota >>>

Zainspiruj nas

Zobacz również

tvnpix