zamknij

Filet z turbota w łusce ziemniaczanej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | sztuka kulinarna Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 200 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Paweł  Oszczyk
Autor przepisu:
Sprawdź, jak wykwintną rybę przyrządza szef kuchni restauracji La Rotisserie!
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Filet z turbota w łusce ziemniaczanej
Filet z turbota Pawła Oszczyka

Składniki

  • 4 filety z turbota bez skóry
  • 100 g spaghetti ziemniaczanego
  • do smażenia  olej
  • do smaku sól, pieprz
0
4

Filet oprósz solą i pieprzem, rozłóż na każdej porcji cienką warstwę spaghetti ziemniaczanego. Smaż na patelni tylko od strony ziemniaków. Stale kontroluj temperaturę, by nie była za wysoka. Łuska z ziemniaków powinna mieć ładny złoty kolor. Musi też być chrupiąca.

Przepis na risotto z krabem i awokado znajdziesz tutaj >>>

 


Za przepis na turbota dziękujemy Pawłowi Oszczykowi, szefowi kuchni restauracji La Rotisserie w Hotelu Mamaison Le Regina w Warszawie.

Zobacz, jak Paweł Oszczyk filetuje turbota >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nigdzie nie mogę znaleźć przepisu na "łuskę ziemniaczaną" vel "spaghetti ziemniaczane". Możecie go podać? Będę wdzięczny. Michał

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      spaghetti ziemniaczane to po prostu starty na tarle (na odpowiednich oczkach) ziemniak. No i żeby nie przesmażyć ryby trzeba być trochę bystrzejszy...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          jak zrobić sphagetti ziemniaczane

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              dlaczego nic nie słychać w filmach z szefem Oszczykiem???

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Chrupiące płatki owsiane Przepis 29

                  Chrupiące płatki owsiane

                  Pyszne i proste śniadanie

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Ryba w curry Przepis 15

                  Ryba w curry

                  Indie na talerzu

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                  Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                  Podany na delikatnym puree

                  tvnpix