zamknij

Filet z turbota w łusce ziemniaczanej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | sztuka kulinarna Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 200 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Paweł  Oszczyk
Autor przepisu:
Sprawdź, jak wykwintną rybę przyrządza szef kuchni restauracji La Rotisserie!
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Filet z turbota w łusce ziemniaczanej
Filet z turbota Pawła Oszczyka

Składniki

  • 4 filety z turbota bez skóry
  • 100 g spaghetti ziemniaczanego
  • do smażenia  olej
  • do smaku sól, pieprz
0
4

Filet oprósz solą i pieprzem, rozłóż na każdej porcji cienką warstwę spaghetti ziemniaczanego. Smaż na patelni tylko od strony ziemniaków. Stale kontroluj temperaturę, by nie była za wysoka. Łuska z ziemniaków powinna mieć ładny złoty kolor. Musi też być chrupiąca.

Przepis na risotto z krabem i awokado znajdziesz tutaj >>>

 


Za przepis na turbota dziękujemy Pawłowi Oszczykowi, szefowi kuchni restauracji La Rotisserie w Hotelu Mamaison Le Regina w Warszawie.

Zobacz, jak Paweł Oszczyk filetuje turbota >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nigdzie nie mogę znaleźć przepisu na "łuskę ziemniaczaną" vel "spaghetti ziemniaczane". Możecie go podać? Będę wdzięczny. Michał

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      spaghetti ziemniaczane to po prostu starty na tarle (na odpowiednich oczkach) ziemniak. No i żeby nie przesmażyć ryby trzeba być trochę bystrzejszy...

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          jak zrobić sphagetti ziemniaczane

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              dlaczego nic nie słychać w filmach z szefem Oszczykiem???

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                  Atletyczny kurczak

                  Pomysł na lekkie drugie danie

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Szaszłyki wyborne Przepis 58

                  Szaszłyki wyborne

                  Nie tylko na sezon grillowy

                  tvnpix