zamknij

Gulasz wołowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealny na obiad
Ugotowałem to!295
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
134komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gulasz wołowy
Autor: StockFood/AgencjaFree Gulasz wołowy

Składniki

  • 1kg  mięsa wołowego, np. z łopatki
  • 1 łyżeczka  suszonego majeranku
  • 2 łyżki  papryki w proszku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cytryna
  • 1  ząbek czosnku
  • ok. 600ml  bulionu
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki  oleju roślinnego
  • 3-4 cebule
  • do smaku sól i świeżo zmielony pieprz
0
295

Sposób przygotowania:

  • Umyj mięso i osusz papierowym ręcznikiem.
  • Następnie pokrój na dość spore kawałki, ok. 2x2 cm.
  • Obierz cebule i posiekaj je w piórka. Rozgrzej olej w garnku i zeszklij cebule.
  • Po chwili dodaj mięso, zamieszaj i smaż kilka minut aż wołowina zbrązowieje.
  • Dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj.
  • Dolej bulion tak, by zakrywał wszystkie składniki.
  • Odstaw na wolnym ogniu do duszenia, a po ok. 15 minutach dolej pozostały bulion i ponownie zamieszaj.
  • W międzyczasie obierz czosnek i bardzo drobno posiekaj.
  • Umyj i osusz cytrynę.
  • Następnie zetrzyj skórkę i wymieszaj z czosnkiem.
  • Dodaj kminek, chili i majeranek. Wymieszaj dokładnie przyprawy i dodaj do mięsa.
  • Zamieszaj całość, cały czas gotując. Gdy mięso będzie miękkie i delikatne, dopraw solą i pieprzem.
  • Gotowy gulasz podaj przybrany świeżym majerankiem.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (134)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ale skad wziąć bulion? Nie jest nigdzie wyjaśnione

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Dziwny ten przepis. I naprawdę wychodzi smaczny ten gulasz? Jakoś ciężko mi uwierzyć ale być może spróbuję i zmienię zdanie. Pozdrawiam.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Wylałam sos, opłukałam mięso i robię sos od nowa, bo jestem bardzo ciekawa smaku!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              "Dodaj kminek, chili, majeranek..."

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  W przepisie jest 2 łyżki papryki chili!!! Dałam 2 łyżeczki, bo zorientowalam się, że do przepisu wkradł się błąd,a i tak wyszło piekło :(

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      A gdzie tam jest napisane, że chilli?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość
                          • ~Gość:
                          • A gdzie tam jest napisane, że chilli?

                          W treści przepisu: "Dodaj kminek, chilli, majeranek"

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              a co zamiast zapaskudzonej chemikalimi skórki cytryny?

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Ggohggff

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      suszony?....świeży majeranek?....gdzie konsekwencja?

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Chyba dałam za dużo skorki cytryny,bo wyszedł gorzki :-(

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Dobry przezpis, uzywam go czesto do mojego Gulaszu na miesie wieprzowym.

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  PRZEPYSZNY ! (wszytko dzięki genialnej kombinacji przypraw) . Dodałam 2 liście laurowe i 3 kuliki ziela angielskiego -podlałam winem 3/4 szklanki . POLECAM.

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                                      Pomoc | Zasady forum
                                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                      Zobacz również

                                                      Chrupiące płatki owsiane Przepis 29

                                                      Chrupiące płatki owsiane

                                                      Pyszne i proste śniadanie

                                                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                                      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                                      Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                                      Przepis 66

                                                      Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                                      Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                                      Zupa tajska Kasi Klich
                                                      Przepis 14

                                                      Zupa tajska Kasi Klich

                                                      Ogień w gardle!

                                                      Szaszłyki wyborne Przepis 58

                                                      Szaszłyki wyborne

                                                      Nie tylko na sezon grillowy

                                                      Przysmak młodości Przepis 137

                                                      Przysmak młodości

                                                      Kanapka idealna!

                                                      Puszyste ego Przepis 13

                                                      Puszyste ego

                                                      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                                                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                                      tvnpix