zamknij

Gulasz wołowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealny na obiad
Ugotowałem to!295
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
102komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gulasz wołowy
Autor: StockFood/AgencjaFree Gulasz wołowy

Składniki

  • 1kg  mięsa wołowego, np. z łopatki
  • 1 łyżeczka  suszonego majeranku
  • 2 łyżki  papryki w proszku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cytryna
  • 1  ząbek czosnku
  • ok. 600ml  bulionu
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki  oleju roślinnego
  • 3-4 cebule
  • do smaku sól i świeżo zmielony pieprz
0
295

Sposób przygotowania:

  • Umyj mięso i osusz papierowym ręcznikiem.
  • Następnie pokrój na dość spore kawałki, ok. 2x2 cm.
  • Obierz cebule i posiekaj je w piórka. Rozgrzej olej w garnku i zeszklij cebule.
  • Po chwili dodaj mięso, zamieszaj i smaż kilka minut aż wołowina zbrązowieje.
  • Dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj.
  • Dolej bulion tak, by zakrywał wszystkie składniki.
  • Odstaw na wolnym ogniu do duszenia, a po ok. 15 minutach dolej pozostały bulion i ponownie zamieszaj.
  • W międzyczasie obierz czosnek i bardzo drobno posiekaj.
  • Umyj i osusz cytrynę.
  • Następnie zetrzyj skórkę i wymieszaj z czosnkiem.
  • Dodaj kminek, chili i majeranek. Wymieszaj dokładnie przyprawy i dodaj do mięsa.
  • Zamieszaj całość, cały czas gotując. Gdy mięso będzie miękkie i delikatne, dopraw solą i pieprzem.
  • Gotowy gulasz podaj przybrany świeżym majerankiem.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (102)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

trzeba mieć trochę rozumu i nie walić wszystkiego jak leci 2 łyżki chlil to chyba wiadomo że będzie ostre jak ktoś nie mieszka w mexyku dodaje słodką papryke przydało by sie w przepisie zmienic

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Na filmiku mowi ze dodajemy 2 lyzki papryki, a nie chili. Wydaje mi sie ze to jest pomylka w przepisie !!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Papryki słodkiej

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Niestety niejadalny ! Mimo, że uwielbiam ostre potrawy 2 łyżki chili to wielka przesada !!!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Gulasz dobry, ale dwie łyżki chilli to ogromna przesada!!!!!. Przynajmniej jak dla mnie. Ja dodałem jedną łyżkę i po spróbowaniu stwierdziłem że nawet jedna łyżka to przesada, sos tak piekielnie ostry że się jeść nie dało, musiałem ratować potrawę jogurtem naturalnym który złagodził trochę ostrość przyprawy. Więc jeśli nie... rozwiń

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Uwielbiam proste przepisy dzieki;) pierwszy w zyciu gulasz- bardzo dobry!:)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          czasmi sie zastanawiam po co niektorzy maja komputer w domu .a gulasz super polecam tylko ja daje mniej chilli bo nie jadam ostrych potraw

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              dalny kazdy ma inne smaki;)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  palce lizac i do tego latwe w przygotowaniu

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Bardzo dobry, polecam!

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Więcej komentarzy - rozwiń
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          tvnpix