zamknij

Gulasz z kopytkami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Wieprzowina w aromatycznym gulaszu
Ugotowałem to!40
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaGulasz z kopytkami

Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 100 g mąki pszennej
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 1  cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 kieliszki  białego wina
  • 1 ząbek czosnku
  • do smaku tabasco
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka  mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 2 łyżeczki soli
  • 4 łyżki oleju do smażenia
0
26

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Następnie przepuść przez praskę. Dodaj mąkę, jajko oraz szczyptę soli i szybko wymieszaj ciasto, starając się go nie ugniatać.
  • Na oprószonym mąką blacie uformuj małe wałeczki i pokrój w skośne kopytka. Gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 3-4 minuty, od czasu ich wypłynięcia.
  • Cebulę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki.
  • Dodaj pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową. Obsmaż całość przez 10 minut.
  • Podlej winem.
  • Dodaj przyprawy i pokrojone na kawałki papryki. Duś całość aż mięso będzie miękkie. Gdy płyn wyparuje, podlej dalej winem.
  • Gulasz wymieszaj z kopytkami, przełóż do naczynia do zapiekania. Zapiecz w rozgrzanym piekarniku do 180ºC przez około 20 minut.
Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Wlasnie dzis gotuje gulasz w szybkowarze a kopytka mam wczorajsze -wszystko mam przygotowane i tez daje konc,pomidorowego -pozdrawiam.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      wygladaja bardzo apetycznie isa proste do zrobienasmacznego

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Naprawdę pyszne!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              CZYTA SIĘ SMAKOWICIE

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość
                  • ~Gość:
                  • CZYTA SIĘ SMAKOWICIE

                  Wygląda apetycznie :) mniam

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      dodałem koncentratu pomidorowego - smakowało świetnie :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          poprawił bym przepis dodając łyżkę koncentratu pomidorowego 250 gr pieczarek podsmażonych i na koniec zasmażkę 3 stopnia która nada fajnego palonego posmaczku

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                              Kotleciki z brzoskwiniami

                              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                              Kolorowa samba warzywna

                              Zdrowe i pyszne danie

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                              Bifeki faszerowane serem feta

                              Kotlety po grecku

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                              Sałatka z marynowanymi grzybami

                              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                              Takie ciasto rozweseli każdego

                              tvnpix