zamknij

Hamburger wołowy Kingi Paruzel

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Amerykański hamburger przysmakiem każdego mężczyzny!
Ugotowałem to!246
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
168komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Hamburger wołowy Kingi Paruzel
Autor: 3tv/kulinarni.pl Hamburger wołowy Kingi Paruzel

Składniki

  • 400 g antrykotu wołowego
  • do smaku sól morska
  • 2 bułki pszenne
  • do posmarowania majonez domowy
  • kilka korniszonów
  • 1 duży pomidor
  • 4 liście świeżej sałaty
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka oleju do smażenia
  • 1 czerwona cebula
  • 150 ml ketchupu domowego
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 spora szalotka
  • do smaku pieprz
0
316

Sposób przygotowania:

Mięso zmiel w maszynce razem z szalotką. Dopraw solą, pieprzem i sosem Worcestershire oraz musztardą Dijon. Ugniataj przez chwilę z odrobiną zimnej wody, w celu zawiązania włókien kolagenowych. Uformuj burgery.

Cebulę pokrój w talarki, wrzuć na rozgrzany olej, posyp cukrem i smaż aż lekko zbrązowieje. Pod koniec dodaj odrobinę octu.

Na oleju usmaż burgery (z każdej strony po ok 3-4 min.)

Bułkę przectnij na pół i podpiekaj chwilę w piekarniku. Usmażonego burgera ułóż na podpieczonej bułce, dodaj pokrojone w talarki  korniszony, ketchup, plastry świeżych pomidorów, liście sałaty. Przykryj wierzchnią bułką posmarowaną majonezem.

Zainspiruj nas

Komentarze (168)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a cebule po usmazeniu wyrzuc. bo przepis nie zaklada jak widac jej uzycia do czegokolwiek -_-

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      3-4 minuty z każdej strony!!!? To wiór wyjdzie.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Wyszło pyszne. Sosu worcestair nie miałam i nie użyłam :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              sos jaki?? łuczester??? o czym ona gada?????

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  jak nie wiesz to sie nie odzywaj, bo się takim czymś trochę ośmieszasz

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość
                      • ~Gość:
                      • jak nie wiesz to sie nie odzywaj, bo się takim czymś trochę ośmieszasz
                      • rozwiń

                      specjalisto, przedmówca miał rację. żaden łuczester tylko "łuste"
                      ciocia wikipedia zaprasza.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          normalnie straszne , i ...jeszcze ktos kase na to wyklada ....

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              jeśli tabasco to tylko to popularne czerwone ale jeszcze lepszy jest sos sojowy kikkoman develey. Ten produkt jest genialny, udoskonala mnóstwo dań :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  sałata do hamburgera? czemu nie, ja zastępuje typowe składniki jak największą ilością warzyw i na przykład grillowaną pierś z kurczaka, można przeróżnie kombinować wedle swoich widzi mi się ;) A i mój mały sekret dodaję odrobinę kropli tabasco develey

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Odrobina kropli. Nieźle

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Ocet winny,ocet balsamiczny-jednak chyba cos innego :)

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Pokaż jak ty gotujesz z czystymi łapskami to pogadamy!

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  super prosty przepis ,hamburger wyszedł pyszny, pozdrawiam

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      Więcej komentarzy - rozwiń
                                                      Pomoc | Zasady forum
                                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                      Zobacz również

                                                      tvnpix