zamknij

Hummus

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Humus to ulubiony przysmak kuchni żydowskiej i arabskiej. Zobacz, jak zrobić go samemu
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Hummus
Autor: "Rewolucja na talerzu" Humus z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1 puszka cieciorki
  • 1 łyżka pasty sezamowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
13

Sposób przygotowania:

Wrzuć do blendera puszkę cieciorki, łyżkę pasty sezamowej, oliwę i sok z cytryny i zmiskuj na gładką masę. Dopraw całość pieprzem i solą.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ludzie Ciecierzyca to ciecierzyca, Cieciorka to trucizna, Nie mylcie tych dwóch roślin

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Wrzuć do miski hummus i gotowe :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          jeszcze sok z cytryny i natka,woda mineralna

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Można dodać pieczonego bakłażana

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  aleksandra006
                  aleksandra006

                  Zgadzam się z poprzednikami, z czosnkiem jest dużo lepszy.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Jeszcze czosnek, 2 ząbki i kumin zmielony.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Czosnek w hummusie jest składnikiem niezbędnym.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                              Sałatka z marynowanymi grzybami

                              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                              Pizza godna królów

                              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                              Chleb z płatkami owsianymi

                              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                              Kopytka Piotra Kucharskiego

                              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                              Pomidorki z karmelem i lodami

                              Deserowa wersja pomidora

                              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                              Orzechowy gangster z Bronxu

                              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                              tvnpix