zamknij

Hummus

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia żydowska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Humus to ulubiony przysmak kuchni żydowskiej i arabskiej. Zobacz, jak zrobić go samemu
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Hummus
Autor: "Rewolucja na talerzu" Humus z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1 puszka cieciorki
  • 1 łyżka pasty sezamowej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • do smaku sól i pieprz
0
13

Sposób przygotowania:

Wrzuć do blendera puszkę cieciorki, łyżkę pasty sezamowej, oliwę i sok z cytryny i zmiskuj na gładką masę. Dopraw całość pieprzem i solą.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ludzie Ciecierzyca to ciecierzyca, Cieciorka to trucizna, Nie mylcie tych dwóch roślin

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Wrzuć do miski hummus i gotowe :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          jeszcze sok z cytryny i natka,woda mineralna

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Można dodać pieczonego bakłażana

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  aleksandra006
                  aleksandra006

                  Zgadzam się z poprzednikami, z czosnkiem jest dużo lepszy.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Jeszcze czosnek, 2 ząbki i kumin zmielony.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Czosnek w hummusie jest składnikiem niezbędnym.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                              Atletyczny kurczak Przepis 20

                              Atletyczny kurczak

                              Pomysł na lekkie drugie danie

                              Przysmak młodości Przepis 137

                              Przysmak młodości

                              Kanapka idealna!

                              Puszyste ego Przepis 13

                              Puszyste ego

                              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                              Szaszłyki wyborne Przepis 58

                              Szaszłyki wyborne

                              Nie tylko na sezon grillowy

                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                              Przepis 22

                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                              Podany na delikatnym puree

                              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                              Kotleciki z brzoskwiniami

                              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                              Przepis 66

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                              tvnpix