zamknij

Jaja z kukurydzą i pietruszką

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Smaczne i efektowne
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSJaja z kukurydzą i pietruszką

Składniki

  • 4  jaja
  • 2 łyżki  masła
  • 3 łyżki  kukurydzy z puszki
  • kilka gałązek  pietruszki
  • sól  do smaku
  • pieprz do smaku
0
1

 

Sposób przygotowania:

Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek, przetnij wzdłuż, wyjmij żółtka, włóż do moździerza, dodaj 2 łyżki kukurydzy, 2 łyżki masła, sól i pieprz. Ucieraj na pulchną masę.

Na koniec ucierania dodaj posiekaną drobno pietruszkę oraz łyżkę kukurydzy w całości, wymieszaj. Włóż do jajek w miejsce wyjętego żółtka. Podawaj z innymi faszerowanymi jajkami.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

tvnpix