zamknij

Jak przygotować awokado?

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Trzy sposoby na pyszne awokado
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Jak przygotować awokado?
Autor: StockFood/AgencjaFree Jak przygotować awokado?
0
0
  • Pasta z awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół. Usuń pestkę. Wyjmij miąższ łyżką i przełóż do miski. Dodaj sok z połowy limonki i utrzyj razem na gładką pastę. Dla wzmocnienia smaku można dodać czosnek.
  • Krojenie awokado: Przekrój awokado wzdłuż na pół i pokrój na ćwiartki. Obierz ze skórki i pokrój w cienkie paski. Awokado można również podawać pokrojone w kostkę lub w postaci kuleczek uformowanych za pomocą specjalnej łyżki. Zawsze podawaj skropione sokiem z cytryny lub limonki.
  • Nadziewane awokado: Awokado świenie nadaje się do nadziewania. Usuń miąższ z przekrojonego na pół awokado zostawiająć 0,5 cm krawędzi i skrop sokiem z cytryny. Pokrój miąższ drobno i wymieszaj z ulubioną sałatką. Napełnij awokado powstałym nadzieniem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

tvnpix