zamknij

Jesienna zupa z gruszką

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pyszne połączenie dyni i gruszek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Piotr Bławicki/East News/Dzień Dobry TVNJesienna zupa z gruszką

Składniki

  •  pestki z dyni
  • 500 ml puree z dyni
  • 2 gruszki
  • 1/2 selera
  • 1 marchew
  • 2 szalotki
  •  oliwa z oliwek
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml śmietanki kremówki
  • szczypta cynamonu
0
0
  • Szalotki posiekaj, przysmaż na oliwie, dodaj pokrojonego selera i marchew i bulion warzywny i gotuj aż warzywa zmiękną.
  • Dodaj puree z dyni, zagotuj ponownie, dodaj śmietankę, dopraw solą, pieprzem, cynamonem.
  • Gruszki pokrój  drobną kostkę, dodawaj je razem z pestkami dyni gdy zupa jest już rozlana do talerzy.
Zainspiruj nas

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix