zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Kalarepki faszerowane warzywami i kuskusem

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Obados na obiados
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://www.obados-na-obiados.com/Kalarepki faszerowane warzywami i kuskusem

Składniki

  • 4 kalarepy
  • 1 cebula
  • 200 g kuskusu
  • 2 cukinie
  • 2 łyżki masła klasycznego Lurpak
  • 2 papryki
  • 2 pomidory
  • 500 ml wywaru warzywnego
  • 2-3 gałązki tymianku
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
0
5

Sposób przygotowania:

  • Kalarepy oczyszczamy, odcinamy spody, wydrążamy (środki można wykorzystać do zrobienia zupy lub surówki).
  • Gotujemy w osolonej wodzie przez około kwadrans. Kaszę kuskus zalewamy gorącym wywarem warzywnym. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 10 minut.
  • Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do niej zmiażdżony czosnek i kolejno pokrojone w drobną kostkę warzywa: paprykę, cukinię i pomidory. Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
  • Smażymy przez 5-7 minut, by warzywa zmiękły. Podsmażone warzywa mieszamy z kaszą kuskus i masłem Lurpak.
  • Tak przygotowanym farszem nadziewamy ułożone w naczyniu żaroodpornym kalarepy. Zapiekamy przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix