zamknij

Kasza jaglana z jabłkami i z imbirem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Kuchnia rozgrzewająca
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East News Kasza jaglana z jabłkami i z imbirem

Składniki

  • 1/2 szklanki  kaszy jaglanej
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki wypłukanych rodzynek
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 plasterek korzenia świeżego imbiru
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta kurkumy
  • odrobina syropu z agawy
  • odrobina płatków migdałowych
0
0

Sposób przygotowania:

  • Upraż kaszę w garnku i wypłucz gorącą wodą.
  • Zalej czystą gorącą woda i zagotuj wodę z kaszą, wrzuć pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane.
    Następnie dodaj imbir, cynamon i kardamon.
  • Gotuj pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze przez 10-15 min.
  • Podawaj z płatkami migdałów i syropem z agawy.

Przepis z "Dzień dobry TVN".


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 21

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix