zamknij

Kasza jaglana z jabłkami i z imbirem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Kuchnia rozgrzewająca
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East News Kasza jaglana z jabłkami i z imbirem

Składniki

  • 1/2 szklanki  kaszy jaglanej
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki wypłukanych rodzynek
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 plasterek korzenia świeżego imbiru
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • szczypta kurkumy
  • odrobina syropu z agawy
  • odrobina płatków migdałowych
0
0

Sposób przygotowania:

  • Upraż kaszę w garnku i wypłucz gorącą wodą.
  • Zalej czystą gorącą woda i zagotuj wodę z kaszą, wrzuć pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane.
    Następnie dodaj imbir, cynamon i kardamon.
  • Gotuj pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw pod przykryciem jeszcze przez 10-15 min.
  • Podawaj z płatkami migdałów i syropem z agawy.

Przepis z "Dzień dobry TVN".


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

tvnpix