zamknij

Kokosowa owsianka z brzoskwiniami, malinami i czekoladą

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
na dobry start
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Magdalena DudkoKokosowa owsianka z brzoskwiniami, malinami i czekoladą

Składniki

  • 3/4 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 2 duże łyżki płatków owsianych
  • 2 duże łyżki otrębów owsianych
  • 2 kostki czekolady z herbatnikiem
  • 1 łyżka miodu lub słodzik
  • 1 brzoskwinia
  • garść malin
  • kilka migdałów do ozdoby
  • mała łyżeczka kakao
0
0

Sposób przygotowania:

  • Do rondelka wrzuć płatki i otręby.
  • Zalej je mlekiem i mlekiem kokosowym i zagotuj przez kilka minut. Dodaj łyżkę miodu lub opcjonalnie pokruszony słodzik.
  • Wlej owsiankę na głęboki talerz. Następnie udekoruj ją plastrami brzoskwini, garścią malin oraz kilkoma migdałami.
  • Pokrój czekoladę. Posyp owsiankę opiłkami z czekolady i małą łyżeczką kakao.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Często robiłam sobie latem takie śniadanie. Świetny pomysł na pozbycie się podwiędłych owoców. Maliny podgrzewałam z syropem malinowym paola i z kilkoma łyżkami miodu z odrobiną masła, lekko ostudzone dodawałam do płatków albo jogurtu.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      tvnpix