zamknij

Kopytka Piotra Kucharskiego

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Samodzielne danie lub przepyszny dodatek
Ugotowałem to!191
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
68komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaKopytka

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 10 dag boczku
  • 1 cebula
  • do smaku sól
  • 2 łyżki oleju do smażenia
0
160

 

 

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
  • Następnie ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Dodaj mąkę, jajka oraz sól i szybko wymieszaj ciasto, starając się go nie ugniatać.
  • Na oprószonym mąką blacie uformuj małe wałeczki i pokrój w skośne kopytka. Gotuj we wrzącej wodzie przez ok. 3-4 minuty, od czasu ich wypłynięcia.
  • Podsmaż pokrojony boczek z cebulą. Ułóż kopytka i polej przygotowaną zasmażką.

 

Inne przepisy Piotra Kucharskiego:

 

Zainspiruj nas

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix