zamknij

Krem z brązowych pieczarek

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | grzyby Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
hercik17
Autor przepisu:
Zupa dnia
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: hercik17Krem z brązowych pieczarek

Składniki

  • 500g pieczarek brązowych
  • do smaku pieprz
  • 50ml słodkiej śmietanki
  • szczypta majeranku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 mała cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 duża marchew
  • 2 średnie ziemniaki
  • do smaku sól
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obieraj i pokrój w kostkę.
  • Pieczarki pokrój w ósemki.
  • Na patelni rozgrzej oliwę, dodajemy cebulę i pieczarki.
  • Podsmaż na dużym ogniu mieszając od czasu do czasu.
  • Dopraw pieczarki majerankiem.
  • Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obierz.
  • Ziemniaki pokrój w większą kostkę a resztę warzyw w plasterki.
  • Tak przygotowane warzywa zalej bulionem, dodaj podsmażone pieczarki i gotuj do miękkości.
  • Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem i blenduj całość do uzyskania konsystencji gładkiego kremu.
  • Krem podaj posypany natką pietruszki.
  • Doskonale pasują do niego grzanki z razowego chleba.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix