zamknij

Krokiety z kapustą i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Krokiety, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole.
Ugotowałem to!23
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Krokiety z kapustą i grzybami
Autor: TVN STYLE Krokiety z kapustą i grzybami z "Rewolucji na talerzu"
0
16

Sposób przygotowanie :

Ciasto : Mąkę przesiej do miski i połącz z białkiem z jednego jajka. Następnie dodaj wodę, mleko, żółtko i olej rzepakowy i wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencje niezbyt gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste dodaj jeszcze wody. Usmaż naleśniki na patelni teflonowej.

Pokrój cebulę i posiekaj kiszoną kapustę. Pokrój pieczarki i grzyby. Rozgrzej oliwę z masłem i podsmaż cebulę. Dodaj kapustę, pieczarki i grzyby. Dorzuć “kostkę rosołową”, czyli zamrożony domowy bulion. Całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Posiekaj natkę i dodaj ją do farszu pod koniec duszenia. Przestudź chwilę farsz i wypełnij nim naleśniki. Zwinięte naleśniki obtocz najpierw w roztrzepanym żółtku jajka, a potem w posiekanych orzechach. Zapiecz krokiety w 180 stopniach przez 15 minut.

Tradycyjny krokiet liczy 550 kcal, a w naszej wersji 270 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jakom natke napiszcie barany bo ja nie wiem

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      natka jest tylko jedna...baranie!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie pisze sie jakom tylko jaką

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

              Sałatka z marynowanymi grzybami

              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

              Przysmak młodości Przepis 137

              Przysmak młodości

              Kanapka idealna!

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 16

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Champion cyklistów Przepis 15

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Bruschetta z fasolą
              Przepis 12

              Bruschetta z fasolą

              Specjalność Włochów na przystawkę

              tvnpix