zamknij

Krokiety z kapustą i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Krokiety, których nie może zabraknąć na wigilijnym stole.
Ugotowałem to!23
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Krokiety z kapustą i grzybami
Autor: TVN STYLE Krokiety z kapustą i grzybami z "Rewolucji na talerzu"
0
16

Sposób przygotowanie :

Ciasto : Mąkę przesiej do miski i połącz z białkiem z jednego jajka. Następnie dodaj wodę, mleko, żółtko i olej rzepakowy i wymieszaj. Ciasto powinno mieć konsystencje niezbyt gęstej śmietany. Jeśli jest zbyt gęste dodaj jeszcze wody. Usmaż naleśniki na patelni teflonowej.

Pokrój cebulę i posiekaj kiszoną kapustę. Pokrój pieczarki i grzyby. Rozgrzej oliwę z masłem i podsmaż cebulę. Dodaj kapustę, pieczarki i grzyby. Dorzuć “kostkę rosołową”, czyli zamrożony domowy bulion. Całość duś pod przykryciem przez ok. 20 minut od czasu do czasu mieszając. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Posiekaj natkę i dodaj ją do farszu pod koniec duszenia. Przestudź chwilę farsz i wypełnij nim naleśniki. Zwinięte naleśniki obtocz najpierw w roztrzepanym żółtku jajka, a potem w posiekanych orzechach. Zapiecz krokiety w 180 stopniach przez 15 minut.

Tradycyjny krokiet liczy 550 kcal, a w naszej wersji 270 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jakom natke napiszcie barany bo ja nie wiem

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      natka jest tylko jedna...baranie!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie pisze sie jakom tylko jaką

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

              Pomidorki z karmelem i lodami

              Deserowa wersja pomidora

              Gulasz z kopytkami Przepis 197

              Gulasz z kopytkami

              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Wiśniowy drift Przepis 102

              Wiśniowy drift

              Sernik z sosem wiśniowym

              Chleb orzechowy Przepis 112

              Chleb orzechowy

              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 21

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 12

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              tvnpix