zamknij

Kurczak marynowany w jogurcie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z warzywami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNKurczak marynowany w jogurcie

Składniki

  • 200 g  jogurtu naturalnego
  • duży kawałek imbiru
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka chilli w proszku
  • 3/4 łyżeczki garam masala
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  •  kurczak i dodatki:
  • 1 kurczak
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 korzeń pietruszki
  • mały kawałek selera
  • 1 por
  • 500 g ziemniaków
  •  sól i pieprz
  •  jogurt naturalny do podania
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Zmiksuj wszystkie składniki na marynatę i natrzyj nią kurczaka.
  • Następnie zalej kurczaka marynatą i odstaw na minimum 2-3 godziny do zamarynowania, najlepiej na noc.
  • Kurczaka razem z marynatą umieść w brytfance i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 180ºC i piecz około 50 minut.
  • Warzywa obierz i pokrój na duże kawałki.
  • Przypraw solą i pieprzem.
  • Dorzuć do brytfanki i dalej piecz około 30 minut.
  • Kurczaka podawaj z warzywami i świeżym jogurtem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Piotr Kucharski.


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix