zamknij

Łazanki z kiszoną kapustą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wspomnienie babcinego stołu
Ugotowałem to!209
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
46komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Łazanki z kiszoną kapustą prosto z patelni

Składniki

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka smalcu
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 60 g suszonych grzybów
  • natka pietruszki lub żółty ser  do posypania
0
88

Sposób przygotowania:

  • Kapustę kiszoną odciśnij z nadmiaru soku. Jeśli trzeba rozdrobnij, a następnie ugotuj z zielem angielskim i liściem laurowym.
  • Obraną cebulę i czosnek pokrój w paseczki.
  • Namoczone grzyby ugotuj w bulionie i posiekaj.
  • Cebulę, czosnek i grzyby podsmaż na smalcu, a następnie dodaj kapustę. Smaż całość przez ok. 5-7 minut, często mieszając. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i papryką.

Łazanki:

  • Z mąki usyp stożek, do środka wbij jajka.
  • Zagnieć ciasto i rozwałkuj na cienki placek.
  • Pokrój w małe prostokąty o wymiarach 2cm x 4cm.
  • Łazanki ugotuj w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oliwy.
  • Zahartuj, a następnie połącz z kapustą.

 

  • Całość podawaj posypaną żółtym serem lub posiekaną pietruszką.

Zainspiruj nas

Komentarze (46)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

sprawdzam ten przepis mam nadzieje ze jest dobry

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a kiedy bulion ????

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Dobry przepis , pyszne łazanki! Dziękuję za pomoc.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              przepis rewelka -pychota dzięki pozdrawiam :)Mili

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  smacznego i dowidzenia gada Heniek z zakopanego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      do widzenia Heńku z Zakopanego

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          fajne danie i bardzo smaczne

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Jeszcze pytanie jak długo gotować grzyby w bulionie ?

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Więcej komentarzy - rozwiń
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Champion cyklistów Przepis 15

                                  Champion cyklistów

                                  Niebanalna szarlotka

                                  Krem z brokułów z łososiem Przepis 1515

                                  Krem z brokułów z łososiem

                                  Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 21

                                  Bifeki faszerowane serem feta

                                  Kotlety po grecku

                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                  Bruschetta z fasolą
                                  Przepis 12

                                  Bruschetta z fasolą

                                  Specjalność Włochów na przystawkę

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                  Przepis 22

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                  Podany na delikatnym puree

                                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                  Kanapki ze smażoną makrelą

                                  Idealne na śniadanie lub kolację

                                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                  Corpus delicti końca lata

                                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                  tvnpix