zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Łososiowa kanapka z przepiórczym jajkiem sadzonym

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Kulinarna Fuzja
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://kulinarna-fuzja.blogspot.com/Łososiowa kanapka z przepiórczym jajkiem sadzonym

Składniki

  • 1 bułka wieloziarnista
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 2 łyżki łyżki chrzanu (pomijamy jeśli nie lubimy)
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżki  masła Lurpak solone
  • garść kiełków np.brokuła
  • odrobina kawioru czerwonego lub czarnego (opcjonalnie)
  • 2 jajka przepiórcze
0
15

Sposób przygotowania:

  • Bułkę opiekamy w piekarniku lub tosterze (musi być chrupiąca, ale nie spieczona).
  • Ogórka kroimy na plasterki.
  • Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżkę masła i wlewamy na środek jajka.
  • Czekamy, aż białko się zetnie (ścina się bardzo szybki i trzeba uważać, aby nie przypalić). Zdejmujemy z ognia i nakładamy na talerzyk.
  • Jeszcze ciepłą bułkę przekrawamy i każdą połówkę smarujemy pozostałą ilością masła (czekamy chwilę, aby się rozpuściło).
  • Nakładamy chrzan, plasterki ogórka i łososia. Na wierzch kładziemy jajka sadzone i posypujemy kiełkami. Opcjonalnie dodajemy odrobinę kawioru. Jemy najlepiej jeszcze na ciepło...

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czuć w tej kanapce wiosnę. Jest oryginalna, niecodzienna, tchnienie nowości i świeżości! Przy okazji bardzo zdrowa..

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Lidokaina

      Kanapka. Danie w formie oklepanej. Składniki dobrze znane, bo łosoś, chrzan i ogórek kiszony to stali bywalcy naszych lodówek. Ale zaraz, zaraz. Do tego zaprzyjaźnionego trio wkracza jajko. Niezwykłe jajko, bo przepiórcze, a do tego przyrządzone w niecodzienny sposób. Ta kanapka to i rewolucja i dzieło sztuki. Bo kto serwuje kawior "z wyższych... rozwiń

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Niby prosta i codzienna kanapka, bo i łosoś i chrzan i ogórek kiszony. A tu nagle do tego dobrze wszystkim znanego trio wkracza jajko. Niezwykłe jajo, bo przepiórcze, a do tego przyrządzone w niestandardowy sposób. Ta kanapka absolutnie mnie urzekła, bo daleko jej do nudnych i codziennych kajzerek z szynką i serem. To absolutny kanapkowy obłęd... rozwiń

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Jest fantastyczna, wygląda pięknie

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                  Podany na delikatnym puree

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Gulasz z kopytkami Przepis 197

                  Gulasz z kopytkami

                  Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                  Kotleciki z brzoskwiniami

                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                  Atletyczny kurczak

                  Pomysł na lekkie drugie danie

                  tvnpix