zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Mini jabłeczniki migdałowe

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Zwycięzca zadania "Słodkie szaleństwo"
Ugotowałem to!15
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: kuchareczkagaduleczka.blogspot.comMini jabłeczniki migdałowe Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 30 g masła Lurpak
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka płatki migdałowe
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • 3 żółtka
  • 75 g cukru
  • 50 ml żubrówki
0
17

Sposób przygotowania:

  • Masło rozpuszczamy i studzimy
  • Miksujemy z cukrem i żółtkami
  • Dodajemy migdały i wlewamy mleko. Miksujemy
  • Wlewamy ciasto w formy do sufletów
  • Na środek dajemy ponacinaną i poprzetykaną płatkami migdałowymi cząstkę jabłka, posypujemy cynamonem
  • Pieczemy 30 minut w 170 stopniach
  • Na patelni rozpuszczamy miód, dorzucamy płatki migdałowe i smażymy
  • Dolewamy żubrówkę, czekamy aż płyn odparuje i lekko zgęstnieje
  • Polewamy karmelem z migdałami jabłeczniki

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglonda apetycznie

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      robiłam dzisiaj, bez szału, wygląda lepiej niż smakuje

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wygląda niepozornie ale chyba smakuje bosko...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

              Orzechowy gangster z Bronxu

              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Kaczka pływaczka Przepis 30

              Kaczka pływaczka

              Kaczka i ziemniaki na słodko

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

              Takie ciasto rozweseli każdego

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              tvnpix