zamknij

Mini pizza na cieście francuskim

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Super przekąska
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsMini pizza na cieście francuskim

Składniki

  • 1 opakowania ciasta francuskiego
  • 100 g pieczarek
  • 4 pomidory
  • 2  kulki sera mozzarella
  • 1 grillowana pierś z kurczaka
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 papryka
  • 1 cukinia
  • odrobina tymianku
  • odrobina oliwy z oliwek
  • garść oliwek
  • do smaku sól i pieprz
0
4

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie warzywa umyj i pokrój w plasterki.
  • Pokrój też mozzarellę i kurczaka. Ciasto francuskie rozwiń zawiń brzegi, aby składniki „nie uciekły”.
  • Ciasto podpiecz w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez około 10. (pamiętaj aby ciasto „podziurawić” widelcem).
  • Podpieczony spód wysmaruj koncentratem, posyp świeżym tymiankiem, następnie układaj kawałki kurczaka, warzywa, na wierzchu ułóż ser, posyp odrobiną soli i pieprzu, polej oliwą.
  • Zapiekaj około 20-25 min. w temperaturze 180 stopni.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 


Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Super pizza, polecam również pizze razową z ziołowym pesto wg Okrasy (,kuchnia lidla,), naprawdę dobra.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ciasto francuskie jest zbyt kruche na spod do pizzy..

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Na cieście francuskim jeszcze pizzy nie robiłam, można zaoszczędzić czas, a cisto polecam w wersji light, znalazłam w Lidlu, zawsze to trochę mniej kalorii :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Ryba w curry Przepis 15

              Ryba w curry

              Indie na talerzu

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              Atletyczny kurczak Przepis 20

              Atletyczny kurczak

              Pomysł na lekkie drugie danie

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

              Deser z mrożonych truskawek

              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

              Włoska potrawa w polskim wydaniu

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              tvnpix