zamknij

Miodowe szarlotki z kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszne mini szarlotki z migdałową kruszonką na gorąco są nie lada pokusą!
Ugotowałem to!31
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Miodowe szarlotki z kruszonką
MINI SZARLOTKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 kg jabłek
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki masła
  • 1 szklanka otrąb owsianych
  • 1 szlanka mielonych migdałów
  • 1/4 szklanki cukru
0
36

Sposób przygotowania:

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki i podsmaż na maśle. Dodaj rozmaryn, cynamon, miód i sok z cytryny. Całość duś około 5 minut. Zmielone migdały, otręby i cukier wymieszaj z masłem. Foremki wysmaruj olejem i oprusz otrębami. Do foremek włóż duszone jabłka i posyp kruszonką z otrębów. Wstaw szarlotki do piekarnika na 30 minut i piecz w 180 stopniach.

Szarlotki można udekorować plasterkami jabłka, laską cynamonu i miętą.

Porcja tradycyjnej szarlotki ma 470 kcal, a w naszej wersji 335 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jaki jest następny przepis w tym programie?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ursi5

      Bardzo ciekawy przepis, szczególnie dodanie rozmarynu może wpłynąć na interesujący smak, dodałam do ulubionych.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Moze byc dobra:musze sprobowac;;;

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              ktoś może mi to polecić

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  NAPRAWDĘ PRZEPYSZNE!!!!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Znam ten przepis z "Rewolucje kuchenne" z TVN Style - ten program powinien wrócić na antenę :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Program, w którym zaprezentowano przepis, to nie Rewloucje kuchenne, a raczej Rewolucja na talerzu:)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                              Orzechowy gangster z Bronxu

                              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                              Przepis 66

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                              Harira by Joseph Seeletso
                              Przepis 61

                              Harira by Joseph Seeletso

                              Odrobina Afryki w twojej kuchni

                              Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                              Sałatka z marynowanymi grzybami

                              Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 21

                              Bifeki faszerowane serem feta

                              Kotlety po grecku

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                              Przepis 22

                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                              Podany na delikatnym puree

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              tvnpix