zamknij

Miodowe szarlotki z kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszne mini szarlotki z migdałową kruszonką na gorąco są nie lada pokusą!
Ugotowałem to!31
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Miodowe szarlotki z kruszonką
MINI SZARLOTKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 kg jabłek
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki masła
  • 1 szklanka otrąb owsianych
  • 1 szlanka mielonych migdałów
  • 1/4 szklanki cukru
0
36

Sposób przygotowania:

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki i podsmaż na maśle. Dodaj rozmaryn, cynamon, miód i sok z cytryny. Całość duś około 5 minut. Zmielone migdały, otręby i cukier wymieszaj z masłem. Foremki wysmaruj olejem i oprusz otrębami. Do foremek włóż duszone jabłka i posyp kruszonką z otrębów. Wstaw szarlotki do piekarnika na 30 minut i piecz w 180 stopniach.

Szarlotki można udekorować plasterkami jabłka, laską cynamonu i miętą.

Porcja tradycyjnej szarlotki ma 470 kcal, a w naszej wersji 335 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jaki jest następny przepis w tym programie?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ursi5

      Bardzo ciekawy przepis, szczególnie dodanie rozmarynu może wpłynąć na interesujący smak, dodałam do ulubionych.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Moze byc dobra:musze sprobowac;;;

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              ktoś może mi to polecić

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  NAPRAWDĘ PRZEPYSZNE!!!!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Znam ten przepis z "Rewolucje kuchenne" z TVN Style - ten program powinien wrócić na antenę :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Program, w którym zaprezentowano przepis, to nie Rewloucje kuchenne, a raczej Rewolucja na talerzu:)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                              Kanapki ze smażoną makrelą

                              Idealne na śniadanie lub kolację

                              Chleb orzechowy Przepis 112

                              Chleb orzechowy

                              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                              Knedle ze śliwkami

                              Przepis na słodki obiad

                              Ryba w curry Przepis 15

                              Ryba w curry

                              Indie na talerzu

                              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                              Orzechowy gangster z Bronxu

                              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                              Bifeki faszerowane serem feta

                              Kotlety po grecku

                              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                              Chleb z płatkami owsianymi

                              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                              tvnpix