zamknij

Miodowe szarlotki z kruszonką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszne mini szarlotki z migdałową kruszonką na gorąco są nie lada pokusą!
Ugotowałem to!31
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Miodowe szarlotki z kruszonką
MINI SZARLOTKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 1 kg jabłek
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżeczki masła
  • 1 szklanka otrąb owsianych
  • 1 szlanka mielonych migdałów
  • 1/4 szklanki cukru
0
36

Sposób przygotowania:

Obierz jabłka, pokrój w ćwiartki i podsmaż na maśle. Dodaj rozmaryn, cynamon, miód i sok z cytryny. Całość duś około 5 minut. Zmielone migdały, otręby i cukier wymieszaj z masłem. Foremki wysmaruj olejem i oprusz otrębami. Do foremek włóż duszone jabłka i posyp kruszonką z otrębów. Wstaw szarlotki do piekarnika na 30 minut i piecz w 180 stopniach.

Szarlotki można udekorować plasterkami jabłka, laską cynamonu i miętą.

Porcja tradycyjnej szarlotki ma 470 kcal, a w naszej wersji 335 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jaki jest następny przepis w tym programie?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ursi5

      Bardzo ciekawy przepis, szczególnie dodanie rozmarynu może wpłynąć na interesujący smak, dodałam do ulubionych.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Moze byc dobra:musze sprobowac;;;

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              ktoś może mi to polecić

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  NAPRAWDĘ PRZEPYSZNE!!!!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Znam ten przepis z "Rewolucje kuchenne" z TVN Style - ten program powinien wrócić na antenę :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Program, w którym zaprezentowano przepis, to nie Rewloucje kuchenne, a raczej Rewolucja na talerzu:)

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Harira by Joseph Seeletso
                              Przepis 61

                              Harira by Joseph Seeletso

                              Odrobina Afryki w twojej kuchni

                              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                              Deser z mrożonych truskawek

                              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                              Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                              Włoska potrawa w polskim wydaniu

                              Puszyste ego Przepis 14

                              Puszyste ego

                              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                              Kanapki ze smażoną makrelą

                              Idealne na śniadanie lub kolację

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                              Szaszłyki wyborne

                              Nie tylko na sezon grillowy

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                              tvnpix