zamknij

Naleśniki z wędzonym łososiem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ser biały Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Na obiad lub kolację
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFree.Naleśniki z wędzonym łososiem

Składniki

  •  do naleśników:
  • 100 ml mleka
  • 100 g mąki
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  •  Masło do smażenia
  •  do wypełnienia:
  • 300 g wędzonego łososia
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 150 g creme fraiche lub gęstej śmietany
  • 1 łyżka chrzanu
  •  sok z cytryny
  •  sól
  •  świeżo zmielony pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wymieszaj mąkę z mlekiem, dodaj jajka, szczyptę soli i gdy uzyskasz jednolitą konsystencję odstaw na 10 minut.
  • Następnie rozpuść masło na patelni i usmaż 6 naleśników. Gotowe odłóż do ostygnięcia.
  • W międzyczasie sparz 12 łodyg szczypiorku we wrzątku przez chwilę a następnie odsącz.
  • Pozostały szczypiorek posiekaj drobno i wymieszaj z creme fraiche oraz chrzanem, sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzem.
  • Rozprowadź połowę powstałego kremu na naleśnikach, następnie ułóż plastry łososia i resztę kremu.
  • Zawiń naleśniki z rulony, przekrój na pół i zwiąż każdą część łodygami sparzonego szczypiorku. Podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix