zamknij

Omlet ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Szybka i prosta przekąska
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSOmlet ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi

Składniki

  • 200-300 g świeżego szpinaku
  • 6-8  jajek
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa  do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
0
5

Sposób przygotowania:

Rozbij jajka do miski, roztrzep je widelcem lub rózgą, dodaj, sól, pieprz. Orzeszki piniowe podpraż na suchej patelni. Szpinak umyj, osącz, smaż na patelni na rozgrzanej oliwie z posiekanym czosnkiem. Gdy liście zmiękną i zmniejszą swoją objętość, wlej jajka, wsyp orzeszki, zamieszaj. Przykryj patelnie przykrywką i smaż aż jajka się zetną. Podważaj drewnianą packą omlet na brzegach, a następnie używając pokrywki przewróć go na drugą stronę. Smaż jeszcze na patelni ok 2 minuty, podawaj.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix