zamknij

Pan bagnat, czyli kanapka nicejska

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Przysmak z południowej Europy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNPan bagnat

Składniki

  • 2 okrągłe bułeczki
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 pęczek młodej cebuli
  • 1 zielona papryka
  • kawałek młodej rzepy
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 4 fileciki anchois
  • 4 czarne oliwki
  • pęczek świeżej bazylii
  • 2 jajka na twardo
  • 1 ząbek czosnku
0
0
  • Wszystkie warzywa pokrój w cienkie plastry.
  • Przekrój bułeczki na pół.
  • Posmaruj każdą połowę bułeczki oliwą z oliwek i dodaj odrobinę czosnku wyciśniętego przez praskę.
  • Na jedną połowę bułki najpierw połóż plastry z pomidorami, następnie warstwowo – zieloną paprykę, cebulę, rzepę, tuńczyka, jajko, anchois i oliwki.
  • Na koniec dodaj liście bazylii i zamknij kanapkę.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix