zamknij

Papardelle ze strączkami i szynką parmeńską

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Prosty makaron w 30 min.
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNPapardelle ze strączkami i szynką parmeńską

Składniki

  • 100 g mrożnego zielonego groszku
  • 100 g fasolki szpragowej mrożonej
  • 100 g bobu (mrożonego)
  • 400 g makaronu papardelle
  • 1 mała cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • kilka gałązek tymianku
  •  sól
  •  pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Do garnka wlej 4 l wody, posól ją łyżeczką soli i zagotuj.
  • Posiekaną cebulę i czosnek podduś na patelni na oliwie z masłem, aż będą miękkie, dodaj pokrojoną w paski szynkę i tymianek.
  • Później wrzuć strączki i znowu duś do miękkości.
  • Pod koniec całość przypraw solą i pieprzem.
  • Ugotowany makaron podawaj z sosem (chwilę jeszcze smaż).

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix