zamknij

Pieczony filet z halibuta

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z pieczonymi paprykami i dzikim ryżem
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSPieczony filet z halibuta

Składniki

  • 2 dzwonka halibuta (lub 1 filet)
  • 3 różnokolorowe papryki (czerwona, pomarańczowa i żółta lub zielona)
  • 3 łyżki oliwy
  •  sól, pieprz
  • 1 pęczek świeżego oregano
  • 100 g dzikiego ryżu
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Rybę opłucz, oprósz solą, pieprze. Włóż do naczynia żaroodpornego
  • Papryki umyj, osusz, przekrój na pół lub na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne wraz z pestkami. Obficie skrop oliwą, oprósz posiekanym oregano, sola i pieprzem i piecz w drugim naczyniu wraz z rybą w piekarniku
  • Podawaj z dzikim ryżem
Galeria foto (7)

Pieczony filet z halibuta

  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(1 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(2 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(3 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(4 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(5 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(6 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(7 z 7) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

 

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

tvnpix