zamknij

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Białym twarogiem i suszonymi pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNPierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, białym twarogiem i suszonymi pomidorami

Składniki

  • 4 sztuki  gotowego ciasta francuskiego
  • 1,5 kg liści szpinaku
  • 100 g masła
  • 150 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 500 g  półtłustego twarogu
  •  sól i pieprz
  •  sos Worcester
  •  gałka muszkatołowa do smaku
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj składniki i zrób farsz.
  • Ciasto francuskie pokrój na kwadraty lub wykrój kółka.
  • Po środku nałóż farsz, sklej brzegi.
  • Całość posmaruj  żółtkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni  na 15 minut.

* Sos Worcester to sos kulinarny o korzennym smaku i płynnej konsystencji; produkowany przez firmę "Lea & Perrins" w angielskim mieście Worcester. Sos dostępny w renomowanych sklepach spożywczych.

 

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN". Autor: Beata i Anna Kartowicz.

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 15

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix