zamknij

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Białym twarogiem i suszonymi pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/DDTVNPierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, białym twarogiem i suszonymi pomidorami

Składniki

  • 4 sztuki  gotowego ciasta francuskiego
  • 1,5 kg liści szpinaku
  • 100 g masła
  • 150 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g suszonych pomidorów
  • 500 g  półtłustego twarogu
  •  sól i pieprz
  •  sos Worcester
  •  gałka muszkatołowa do smaku
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Zmieszaj składniki i zrób farsz.
  • Ciasto francuskie pokrój na kwadraty lub wykrój kółka.
  • Po środku nałóż farsz, sklej brzegi.
  • Całość posmaruj  żółtkiem i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni  na 15 minut.

* Sos Worcester to sos kulinarny o korzennym smaku i płynnej konsystencji; produkowany przez firmę "Lea & Perrins" w angielskim mieście Worcester. Sos dostępny w renomowanych sklepach spożywczych.

 

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN". Autor: Beata i Anna Kartowicz.

 


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

tvnpix