zamknij

Placki z cukinii

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z kaszą jaglaną
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsPlacki z cukinii

Składniki

  • 3 cukinie
  • 1 jajko
  • garść pastek dyni
  • 6 łyżek kaszy jaglanej (zmielonej blenderem)
  • pęczek koperku
  • do smaku sól i pieprz
0
9

Sposób przygotowania:

  • Cukinię dokładnie umyj, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce.
  • Wrzuć na sitko, wyciśnij sok, dodaj jajko, przyprawy, pokrojony koperek i tyle kaszy, by masa dała się nabrać łyżką i kłaść na patelnię.
  • Smaż na złoto lub piecz w piekarniku.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
kadluczka

przepis nie jest dobry. Pomimo odsączenia i smażenia na rozgrzanym oleju placki są miękkie, nie dają się przewrócić i nawet po smażeniu dłuższym niż 10-15 minut -wydaja się niedosmażone.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pytanie laika:) czy kasza jaglana ma byc ugotowana?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Corpus delicti końca lata Przepis 211

              Corpus delicti końca lata

              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

              Tatar ze śledzia
              Przepis 13

              Tatar ze śledzia

              Rybna poezja na kromce pumpernikla

              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

              Kotleciki z brzoskwiniami

              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Champion cyklistów Przepis 16

              Champion cyklistów

              Niebanalna szarlotka

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              tvnpix