zamknij

Placki z cukinii

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
z kaszą jaglaną
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsPlacki z cukinii

Składniki

  • 3 cukinie
  • 1 jajko
  • garść pastek dyni
  • 6 łyżek kaszy jaglanej (zmielonej blenderem)
  • pęczek koperku
  • do smaku sól i pieprz
0
9

Sposób przygotowania:

  • Cukinię dokładnie umyj, odetnij końcówki i zetrzyj na tarce.
  • Wrzuć na sitko, wyciśnij sok, dodaj jajko, przyprawy, pokrojony koperek i tyle kaszy, by masa dała się nabrać łyżką i kłaść na patelnię.
  • Smaż na złoto lub piecz w piekarniku.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
kadluczka

przepis nie jest dobry. Pomimo odsączenia i smażenia na rozgrzanym oleju placki są miękkie, nie dają się przewrócić i nawet po smażeniu dłuższym niż 10-15 minut -wydaja się niedosmażone.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      pytanie laika:) czy kasza jaglana ma byc ugotowana?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

              Kociołek łososiowo-pomidorowy

              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

              Atletyczny kurczak Przepis 20

              Atletyczny kurczak

              Pomysł na lekkie drugie danie

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

              Kanapki ze smażoną makrelą

              Idealne na śniadanie lub kolację

              Carpaccio z buraków Kasi Klich
              Przepis 66

              Carpaccio z buraków Kasi Klich

              Wytworna wersja pospolitego warzywa

              tvnpix