zamknij

Pstrąg smażony

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj najprostszy sposób na przygotowanie pysznego pstrąga
Ugotowałem to!22
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
12komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreePstrąg smażony

Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • do smaku sól i świeżo mielony pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • do obtoczenia mąka
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 2 łyżki  masła
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 cytryna
0
17

Sposób przygotowania:

Ryby umyj pod bieżącą wodą i wysusz ręcznikiem papierowym. Wierzch i wnętrze ryb natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pstrągi obtocz w mące. Na patelni rozgrzej masło i olej i umieść pstrągi. Smaż po 6-8 minut na każdej stronie na złoty kolor na małym ogniu. W trakcie smażenia polewaj tłuszczem z patelni. Zdejmij z patelni, odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj udekorowane natką i cytyną.

Zainspiruj nas

Komentarze (12)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglada jak zdechły pstrąg

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to jest przepyszne XDXDXDXDXD

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Nawet dobre

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              ryby są szare

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ty też

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      nie wszystkie, np złote rybki są złote,a szare są wieloryby, szra jest rzeczywistosć, niebo bywa szare....

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          ŚWIETNE RYBY! To jest bardzo-dobro-prosty przepis! BRAWO! Mała modyfikacja - smażyłem na świeżym oleju a masło podałem na rybę oraz oczywiście polewanie przez 6-8 min. piwa smażącemu podczas pieczenia powoduje większy angaż w skutek czego w ostatnich sekundach można coś dodać na pieczone pstrągi - ja dałem minutę przed zdjęciem... rozwiń

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Cześć ja nie mam piwa mam tylko spirytus

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  I taki jest najlepszy.!
                                  a do tego koniecznie gotowane ziemniaki przekrojone na pół namaczane w przyprawie staropolskiej i smażone na maśle klarowanym. Do nich koniecznie masło czosnkowe plus sałatka za kapusty pekińskiej

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Na taki "przepis", to i ja sam wpadłem. Tu oczekuję czegoś bardziej wymyślnego, ale prostego do zrobienia

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          Harira by Joseph Seeletso
                                          Przepis 61

                                          Harira by Joseph Seeletso

                                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                          Wiśniowy drift Przepis 102

                                          Wiśniowy drift

                                          Sernik z sosem wiśniowym

                                          Kaczka pływaczka Przepis 30

                                          Kaczka pływaczka

                                          Kaczka i ziemniaki na słodko

                                          Śledzie Kasi Klich
                                          Przepis 34

                                          Śledzie Kasi Klich

                                          Śledź o korzennym posmaku

                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                          Takie ciasto rozweseli każdego

                                          Babka ziemniaczana Przepis 27115

                                          Babka ziemniaczana

                                          Podlaski specjał

                                          Szaszłyki wyborne Przepis 58

                                          Szaszłyki wyborne

                                          Nie tylko na sezon grillowy

                                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                          Kolorowa samba warzywna

                                          Zdrowe i pyszne danie

                                          tvnpix