zamknij

Pstrąg smażony

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj najprostszy sposób na przygotowanie pysznego pstrąga
Ugotowałem to!22
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
10komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreePstrąg smażony

Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • do smaku sól i świeżo mielony pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • do obtoczenia mąka
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 2 łyżki  masła
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 cytryna
0
17

Sposób przygotowania:

Ryby umyj pod bieżącą wodą i wysusz ręcznikiem papierowym. Wierzch i wnętrze ryb natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pstrągi obtocz w mące. Na patelni rozgrzej masło i olej i umieść pstrągi. Smaż po 6-8 minut na każdej stronie na złoty kolor na małym ogniu. W trakcie smażenia polewaj tłuszczem z patelni. Zdejmij z patelni, odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj udekorowane natką i cytyną.

Zainspiruj nas

Komentarze (10)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Nawet dobre

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      ryby są szare

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ty też

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              nie wszystkie, np złote rybki są złote,a szare są wieloryby, szra jest rzeczywistosć, niebo bywa szare....

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ŚWIETNE RYBY! To jest bardzo-dobro-prosty przepis! BRAWO! Mała modyfikacja - smażyłem na świeżym oleju a masło podałem na rybę oraz oczywiście polewanie przez 6-8 min. piwa smażącemu podczas pieczenia powoduje większy angaż w skutek czego w ostatnich sekundach można coś dodać na pieczone pstrągi - ja dałem minutę przed zdjęciem... rozwiń

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Cześć ja nie mam piwa mam tylko spirytus

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          I taki jest najlepszy.!
                          a do tego koniecznie gotowane ziemniaki przekrojone na pół namaczane w przyprawie staropolskiej i smażone na maśle klarowanym. Do nich koniecznie masło czosnkowe plus sałatka za kapusty pekińskiej

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Na taki "przepis", to i ja sam wpadłem. Tu oczekuję czegoś bardziej wymyślnego, ale prostego do zrobienia

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Knedle ze śliwkami Przepis 1261

                                  Knedle ze śliwkami

                                  Przepis na słodki obiad

                                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                  Pizza godna królów

                                  Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                  Gulasz z kopytkami

                                  Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 411

                                  Burgery z musztardą i boczkiem

                                  W klimacie amerykańskiego baru

                                  Szaszłyki wyborne Przepis 58

                                  Szaszłyki wyborne

                                  Nie tylko na sezon grillowy

                                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                  Kolorowa samba warzywna

                                  Zdrowe i pyszne danie

                                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                  Kanapki ze smażoną makrelą

                                  Idealne na śniadanie lub kolację

                                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                  Corpus delicti końca lata

                                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                  tvnpix