zamknij

Pstrąg smażony

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj najprostszy sposób na przygotowanie pysznego pstrąga
Ugotowałem to!22
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
12komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreePstrąg smażony

Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • do smaku sól i świeżo mielony pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • do obtoczenia mąka
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 2 łyżki  masła
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 cytryna
0
17

Sposób przygotowania:

Ryby umyj pod bieżącą wodą i wysusz ręcznikiem papierowym. Wierzch i wnętrze ryb natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pstrągi obtocz w mące. Na patelni rozgrzej masło i olej i umieść pstrągi. Smaż po 6-8 minut na każdej stronie na złoty kolor na małym ogniu. W trakcie smażenia polewaj tłuszczem z patelni. Zdejmij z patelni, odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj udekorowane natką i cytyną.

Zainspiruj nas

Komentarze (12)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglada jak zdechły pstrąg

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to jest przepyszne XDXDXDXDXD

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Nawet dobre

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              ryby są szare

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ty też

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      nie wszystkie, np złote rybki są złote,a szare są wieloryby, szra jest rzeczywistosć, niebo bywa szare....

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          ŚWIETNE RYBY! To jest bardzo-dobro-prosty przepis! BRAWO! Mała modyfikacja - smażyłem na świeżym oleju a masło podałem na rybę oraz oczywiście polewanie przez 6-8 min. piwa smażącemu podczas pieczenia powoduje większy angaż w skutek czego w ostatnich sekundach można coś dodać na pieczone pstrągi - ja dałem minutę przed zdjęciem... rozwiń

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Cześć ja nie mam piwa mam tylko spirytus

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  I taki jest najlepszy.!
                                  a do tego koniecznie gotowane ziemniaki przekrojone na pół namaczane w przyprawie staropolskiej i smażone na maśle klarowanym. Do nich koniecznie masło czosnkowe plus sałatka za kapusty pekińskiej

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Na taki "przepis", to i ja sam wpadłem. Tu oczekuję czegoś bardziej wymyślnego, ale prostego do zrobienia

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                                          Przepis 22

                                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                                          Klasyka na twoim stole

                                          Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                          Corpus delicti końca lata

                                          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                          Przepis 66

                                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                          Efektowne i proste danie

                                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                          Gulasz z kopytkami

                                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                          Atletyczny kurczak Przepis 20

                                          Atletyczny kurczak

                                          Pomysł na lekkie drugie danie

                                          tvnpix