zamknij

Pstrąg smażony

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj najprostszy sposób na przygotowanie pysznego pstrąga
Ugotowałem to!22
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
12komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFreePstrąg smażony

Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • do smaku sól i świeżo mielony pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • do obtoczenia mąka
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 2 łyżki  masła
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 cytryna
0
17

Sposób przygotowania:

Ryby umyj pod bieżącą wodą i wysusz ręcznikiem papierowym. Wierzch i wnętrze ryb natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pstrągi obtocz w mące. Na patelni rozgrzej masło i olej i umieść pstrągi. Smaż po 6-8 minut na każdej stronie na złoty kolor na małym ogniu. W trakcie smażenia polewaj tłuszczem z patelni. Zdejmij z patelni, odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj udekorowane natką i cytyną.

Zainspiruj nas

Komentarze (12)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglada jak zdechły pstrąg

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to jest przepyszne XDXDXDXDXD

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Nawet dobre

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              ryby są szare

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ty też

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      nie wszystkie, np złote rybki są złote,a szare są wieloryby, szra jest rzeczywistosć, niebo bywa szare....

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          ŚWIETNE RYBY! To jest bardzo-dobro-prosty przepis! BRAWO! Mała modyfikacja - smażyłem na świeżym oleju a masło podałem na rybę oraz oczywiście polewanie przez 6-8 min. piwa smażącemu podczas pieczenia powoduje większy angaż w skutek czego w ostatnich sekundach można coś dodać na pieczone pstrągi - ja dałem minutę przed zdjęciem... rozwiń

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Cześć ja nie mam piwa mam tylko spirytus

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  I taki jest najlepszy.!
                                  a do tego koniecznie gotowane ziemniaki przekrojone na pół namaczane w przyprawie staropolskiej i smażone na maśle klarowanym. Do nich koniecznie masło czosnkowe plus sałatka za kapusty pekińskiej

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Na taki "przepis", to i ja sam wpadłem. Tu oczekuję czegoś bardziej wymyślnego, ale prostego do zrobienia

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                          Kolorowa samba warzywna

                                          Zdrowe i pyszne danie

                                          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                                          Kociołek łososiowo-pomidorowy

                                          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                                          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                          Knedle ze śliwkami

                                          Przepis na słodki obiad

                                          Zupa tajska Kasi Klich
                                          Przepis 14

                                          Zupa tajska Kasi Klich

                                          Ogień w gardle!

                                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                          Przysmak młodości Przepis 137

                                          Przysmak młodości

                                          Kanapka idealna!

                                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                          tvnpix