zamknij

Pudding z bagietki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPudding z bagietki Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 duża bagietka
  • 50 g masła
  • 1/2 szklanki rodzynek lub żurawiny
  • 3 jajka
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek cukru
  • 300 ml śmietany 30%
  • 300 ml mleka
  • 50 g mocnego alkoholu
0
8

Sposób przygotowania:

  • Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Bagietkę pokrój w cienkie plastry, każdy posmaruj masłem i ułóż w formie „na zakładkę”. Wierzch posyp rodzynkami.
  • W dużej misce ubij żółtka z jajkami i 3 łyżkami cukru na gładką kremową masę. Dodaj śmietanę, mleko i alkohol, dokładnie ze sobą wymieszaj.
  • Otrzymaną mieszanką polej pokrojone bagietki
  • Palcami dociśnij całość i odstaw na 20 min, aby bagietka wchłonęła płyn. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 180ºC. Wierzch puddingu posyp pozostałym cukrem, wstaw do piekarnika, piecz 40-50 min. Przed podaniem odstaw, aby lekko przestygło
  • Możesz podawać z ciepłą konfiturą morelową
Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja robie z chałką i jest pyszne

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Niienawidzę tego przepisu. Poprostu nienawidzę. Jest brzydki,a po upieczeniu śmierdzi mokrym bobrem. Albo wargą łosia. Ochyda! Nie polecam ! Kasia

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie wiem skąd wiesz jak śmierdzi warga łosia, ale widocznie coś źle robisz skoro śmierdzi, bo ja robiłam już kilkanaście razy i ani razu nie śmierdział tylko przepięknie pachniał. pychotka

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              MYŚLĘ ŻE INTERERSUJĄCY POMYSŁ ALE ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE LEPSZA BEDZIE CHAŁKA????????

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  nie , chałka to zły pomysł ; /

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Chałka smaczniejsza. Czemu nie może być?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          chałka chyba będzie za słodka, to i tak już jest bardzo słodkie.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                              Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                              Kociołek łososiowo-pomidorowy

                              Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                              Grillowany ser halloumi Przepis 41

                              Grillowany ser halloumi

                              Najlepszy podany z figami i orzechami

                              Chleb orzechowy Przepis 112

                              Chleb orzechowy

                              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                              Przepis 66

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                              Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                              Deser z mrożonych truskawek

                              Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              tvnpix