zamknij

Ratatouille Michela Moran

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Michel  Moran
Autor przepisu:
Tradycyjne prowansalskie danie serwuje juror programu "MasterChef"
Ugotowałem to!79
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ratatouille Michela Moran
Autor: 3tv/kulinarni.pl Ratatouille Michel Moran

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
0
81

Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrój w równą kostkę. Rozgrzej oliwę, kolejno wrzucaj warzywa (od najtwardszych do najbardziej miękkich).
  • Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Duś kilkanaście minut i na końcu dodaj pomidory.
  • Duś aż pomidory się rozgotują, a warzywa będą miękkie. Podawaj jako dodatek do dań głównych.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Miło się dowiedzieć, że danie które robie już kilka lat, bez żadnego przepisu, tak sama z siebie to Ratatouille ! Niesamowite!I pyszne :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      według mnie zamiast bakłażana Michel dodał kabaczek,czy się mylę?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          mylisz się i mi się wydaje że nawet nie wiesz jak wygląda kabaczek

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              za pierwszym razem zrobiłam zgodnie z przepisem skórka od papryki odpadła i następnym razem dałam paprykę tuż przed pomidorami...papryczka nie straciła skórki, może jest to kwestia długości gotowania całego dania... nie umiem kroić cebuli tak szybko :-) Ale pycha

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  wlasnie sie w garnuszku pichci ...ale zapach mmmm

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      śliczne proste i smaczne!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                          Kaczka pływaczka Przepis 30

                          Kaczka pływaczka

                          Kaczka i ziemniaki na słodko

                          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                          Orzechowy gangster z Bronxu

                          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                          Knedle ze śliwkami

                          Przepis na słodki obiad

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                          Przepis 1016

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                          Najprostszy przepis na domową pizzę

                          Bruschetta z fasolą
                          Przepis 12

                          Bruschetta z fasolą

                          Specjalność Włochów na przystawkę

                          tvnpix