zamknij

Ratatouille Michela Moran

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Michel  Moran
Autor przepisu:
Tradycyjne prowansalskie danie serwuje juror programu "MasterChef"
Ugotowałem to!79
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ratatouille Michela Moran
Autor: 3tv/kulinarni.pl Ratatouille Michel Moran

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
0
81

Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrój w równą kostkę. Rozgrzej oliwę, kolejno wrzucaj warzywa (od najtwardszych do najbardziej miękkich).
  • Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Duś kilkanaście minut i na końcu dodaj pomidory.
  • Duś aż pomidory się rozgotują, a warzywa będą miękkie. Podawaj jako dodatek do dań głównych.

Zainspiruj nas

Zobacz również

tvnpix