zamknij

Ratatouille Michela Moran

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Michel  Moran
Autor przepisu:
Tradycyjne prowansalskie danie serwuje juror programu "MasterChef"
Ugotowałem to!79
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ratatouille Michela Moran
Autor: 3tv/kulinarni.pl Ratatouille Michel Moran

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
0
81

Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrój w równą kostkę. Rozgrzej oliwę, kolejno wrzucaj warzywa (od najtwardszych do najbardziej miękkich).
  • Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Duś kilkanaście minut i na końcu dodaj pomidory.
  • Duś aż pomidory się rozgotują, a warzywa będą miękkie. Podawaj jako dodatek do dań głównych.

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Miło się dowiedzieć, że danie które robie już kilka lat, bez żadnego przepisu, tak sama z siebie to Ratatouille ! Niesamowite!I pyszne :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      według mnie zamiast bakłażana Michel dodał kabaczek,czy się mylę?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          mylisz się i mi się wydaje że nawet nie wiesz jak wygląda kabaczek

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              za pierwszym razem zrobiłam zgodnie z przepisem skórka od papryki odpadła i następnym razem dałam paprykę tuż przed pomidorami...papryczka nie straciła skórki, może jest to kwestia długości gotowania całego dania... nie umiem kroić cebuli tak szybko :-) Ale pycha

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  wlasnie sie w garnuszku pichci ...ale zapach mmmm

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      śliczne proste i smaczne!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 21

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Tatar ze śledzia
                          Przepis 13

                          Tatar ze śledzia

                          Rybna poezja na kromce pumpernikla

                          Puszyste ego Przepis 13

                          Puszyste ego

                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                          Kotlety mielone na ostro

                          Nowa wersja znanego dania

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                          tvnpix