zamknij

Ratatouille Michela Moran

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Michel  Moran
Autor przepisu:
Tradycyjne prowansalskie danie serwuje juror programu "MasterChef"
Ugotowałem to!79
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Ratatouille Michela Moran
Autor: 3tv/kulinarni.pl Ratatouille Michel Moran

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 2 cebule
  • 2 dojrzałe pomidory
  • 1 gałązka świeżego tymianku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
0
81

Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrój w równą kostkę. Rozgrzej oliwę, kolejno wrzucaj warzywa (od najtwardszych do najbardziej miękkich).
  • Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Duś kilkanaście minut i na końcu dodaj pomidory.
  • Duś aż pomidory się rozgotują, a warzywa będą miękkie. Podawaj jako dodatek do dań głównych.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Miło się dowiedzieć, że danie które robie już kilka lat, bez żadnego przepisu, tak sama z siebie to Ratatouille ! Niesamowite!I pyszne :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      według mnie zamiast bakłażana Michel dodał kabaczek,czy się mylę?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          za pierwszym razem zrobiłam zgodnie z przepisem skórka od papryki odpadła i następnym razem dałam paprykę tuż przed pomidorami...papryczka nie straciła skórki, może jest to kwestia długości gotowania całego dania... nie umiem kroić cebuli tak szybko :-) Ale pycha

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wlasnie sie w garnuszku pichci ...ale zapach mmmm

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  śliczne proste i smaczne!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      tvnpix