zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Razowo-owsiane pierniczkowe scones z orzechowym twarożkiem i figami

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://navynut.blogspot.com/Razowo-owsiane pierniczkowe scones z orzechowym twarożkiem i figami

Składniki

  • 60 g mąki razowej
  • 30 g płatków owsianych
  • 15 g masła Lurpak
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1ł yżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka cynamonu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Płatki owsiane zalej wrzątkiem, aby napęczniały.
  • Dodaj do nich resztę składników (masła nie rozpuszczamy!), zagnieć ciasto do momentu aż stanie się gładkie i elastyczne. Podziel je na pół formując 2 bułeczki.
  • Piecz ok 15 minut w temperaturze 200 stopni. Koniecznie podawaj gorące :)

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix