zamknij

Sałatka z paluszkami krabowymi

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu:
Przepis od "hotspur"
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "hotspur"Sałatka z paluszkami krabowymi

Składniki

  • 1 słoik (ok. 300 g) selera naciowego
  • 2 opakowania (łącznie ok. 500g) paluszków krabowych
  • 1 puszka (ok. 350 g) kukurydzy konserwowej
  • 6 jajek
  • 20 dkg żółtego sera
  • pęczek szczypioru
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • do smaku: sól, pieprz
0
1

Sposób przygotowania:

  • Gotuj jajka na twardo
  • Pokrój w kostkę seler naciowy, paluszki krabowe, ser żółty i ugotowane (ostudzone) jajka
  • Szczypior w miarę drobno siekaj i dodaj do pozostałych składników wraz z kukurydzą (bez zalewy)
  • Mieszaj 3-4 łyżki majonezu i 3-4 łyżki jogurtu naturalnego i dodaj do sałatki
  • Wszystko dokładnie wymieszaj
  • Dopraw do smaku (solą i pieprzem) i zjedz z jeszcze większym smakiem :)
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Oscar95
Oscar95

Jestem ciekaw czy zdajecie sobie sprawę ile w tych paluszkach jest kraba. W większości przypadków nawet grama. Jedyne co to świadomość, że go jecie.
Możecie podziwiać smak ''szlamowej'' pangi :D
Polecam kupić kraba i samemu przyrządzić taką sałatkę.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      fajna, prosta, delikatna - mniammmm, polecam :-)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          potwierdzam - bardzo smaczna, o delikatnym smaku. na pewno zagości w rodzinnym menu:)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wczoraj zrobiłam - smaczna sałatka i prosta do zrobienia. ciekawy pomysł - polecam!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                  Knedle ze śliwkami

                  Przepis na słodki obiad

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 411

                  Burgery z musztardą i boczkiem

                  W klimacie amerykańskiego baru

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  tvnpix