zamknij

Ser koryciński smażony z kaszą manną i szparagami

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | szparagi Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Mistrzowska przekąska
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNSer koryciński smażony z kaszą manną i szparagami

Składniki

  • 300 g sera korycińskiego
  • 150 g kaszy manny
  • 450 ml mleka
  • 4 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 pęczki zielonych szparagów
  •  ser parmezan tarty
  • 200 g masła
  •  bazylia
  •  koperek
  •  czarnuszka
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ser pokrój w grube słupki, obtocz w jajku, bułce tartej, czarnuszce i smaż na złoty kolor na mocno rozgrzanym maśle.
  • Mleko zagotuj ze szczyptą soli, dodaj kaszę mannę i gotuj do lekkiej konsystencji.
  • Na koniec dodaj ser parmezan i łyżkę masła.
  • Szparagi gotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru, wyjmuj po ok. 6-7 min.
  • Jajko wybij ze skorupki i gotuj w wodzie z dodatkiem octu i soli.
  • Szparagi ułóż na talerzu, na szparagach połóż smażony ser, wokół zrób kleksy z sosu z kaszy manny.
  • Między serem smażonym połóż jajko w koszulce. Dekoruj świeżymi listkami ziół.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Andrzej Polan.


Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix