zamknij

Stek z tuńczyka

Przepis

lunch Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Rybny stek z sosem paprykowym.
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stek z tuńczyka
Stek z tuńczyka

Składniki

  • 2 steki z tuńczyka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek (3 do smażenia)
  • garść czarnego sezamu
  • do smaku sól i pieprz
  • garść świeżej kolendry
0
0

Sposób przygotowania:

  • Nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę. Włóż do niego papryki, po około 15 minutach gdy ich skórka zbrązowieje, wyciągnij je i owiń szczelnie w folię przeźroczystą.
  • Gdy już wystygną, ściągnij folię i pozbądź się skórki z papryk oraz ich gniazd nasiennych.
  • Papryki pokrój w kostkę i włóż do 2 wysokich naczyń.
  • Do każdego z nich dodaj oliwę  z oliwek, sól, pieprz, zmiksuj za pomocą blendera, powinieneś uzyskać konsystencję gęstego sosu.
  • Tuńczyka obsyp solą i pieprzem, obtocz w sezamie, smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy około 1-2 minut z każdej strony, tuńczyk powinien pozostać różowy w środku.
  • Steki z tuńczyka podawaj w towarzystwie dwukolorowych sosów z dodatkiem świeżej kolendry.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 12

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Babka ziemniaczana Przepis 27114

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

tvnpix