zamknij

Stek z tuńczyka

Przepis

lunch Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Rybny stek z sosem paprykowym.
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stek z tuńczyka
Stek z tuńczyka

Składniki

  • 2 steki z tuńczyka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek (3 do smażenia)
  • garść czarnego sezamu
  • do smaku sól i pieprz
  • garść świeżej kolendry
0
0

Sposób przygotowania:

  • Nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę. Włóż do niego papryki, po około 15 minutach gdy ich skórka zbrązowieje, wyciągnij je i owiń szczelnie w folię przeźroczystą.
  • Gdy już wystygną, ściągnij folię i pozbądź się skórki z papryk oraz ich gniazd nasiennych.
  • Papryki pokrój w kostkę i włóż do 2 wysokich naczyń.
  • Do każdego z nich dodaj oliwę  z oliwek, sól, pieprz, zmiksuj za pomocą blendera, powinieneś uzyskać konsystencję gęstego sosu.
  • Tuńczyka obsyp solą i pieprzem, obtocz w sezamie, smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy około 1-2 minut z każdej strony, tuńczyk powinien pozostać różowy w środku.
  • Steki z tuńczyka podawaj w towarzystwie dwukolorowych sosów z dodatkiem świeżej kolendry.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 12

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Champion cyklistów Przepis 15

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 21

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

tvnpix