zamknij

Stek z tuńczyka

Przepis

lunch Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Rybny stek z sosem paprykowym.
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Stek z tuńczyka
Stek z tuńczyka

Składniki

  • 2 steki z tuńczyka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 6 łyżek oliwy z oliwek (3 do smażenia)
  • garść czarnego sezamu
  • do smaku sól i pieprz
  • garść świeżej kolendry
0
0

Sposób przygotowania:

  • Nastaw piekarnik na maksymalną temperaturę. Włóż do niego papryki, po około 15 minutach gdy ich skórka zbrązowieje, wyciągnij je i owiń szczelnie w folię przeźroczystą.
  • Gdy już wystygną, ściągnij folię i pozbądź się skórki z papryk oraz ich gniazd nasiennych.
  • Papryki pokrój w kostkę i włóż do 2 wysokich naczyń.
  • Do każdego z nich dodaj oliwę  z oliwek, sól, pieprz, zmiksuj za pomocą blendera, powinieneś uzyskać konsystencję gęstego sosu.
  • Tuńczyka obsyp solą i pieprzem, obtocz w sezamie, smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy około 1-2 minut z każdej strony, tuńczyk powinien pozostać różowy w środku.
  • Steki z tuńczyka podawaj w towarzystwie dwukolorowych sosów z dodatkiem świeżej kolendry.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

tvnpix