zamknij

Szaszłyki wyborne

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nie tylko na sezon grillowy
Ugotowałem to!25
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSszaszłyki wyborne

Składniki

  • 3 filety z kurczaka
  • 3 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżeczki oregano
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
0
24

Sposób przygotowania:

  • Umyj i osusz mięso papierem kuchennym.
  • Pokrój filety na kwadraty odpowiadające wielkością mniej więcej plastrom cebuli i kawałkom papryki.
  • Z oliwy, oregano, soli i pieprzu przygotuj marynatę i dobrze wymieszaj z pokrojonym mięsem.
  • Przykryj całość folią i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  • Nadziewaj mięso na zmianę z cebulą i papryką. Griluj na domowym grilu elektrycznym lub na tacce grilowej na ogrodowym grilu.
Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mmmmm wyglonda dobze

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobre:) ale dodalabym boczku jeszcze tylko zastanawiam sie jaki wybrac:) moze cos doradzicie?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobry ten przepis na szaszłyki spróbuj to zrobić

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja do szaszłyków dodaję jeszcze boczek. Piersi z kurczaka dzień wcześnie j marynuję. Już nadziane na patyczki szaszłyki smaruję mieszaniną przypraw: sól, pieprz, delikat do mięs i oczywiście łączę je z olejem. Nie ma lepszej uczty dla podniebienia!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ja dodaję do tego jeszcze cukinię,polecam!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      miało być " nie tylko na sezon grillowy" a podana jest tylko mozliwośc przygotowania na grillu... wiec jaki tu sens?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          a grill elektryczny?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              grill elektryczny i ruszty istnieją w tych czasach :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                  Gulasz z kopytkami

                                  Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                  Ryba w curry Przepis 15

                                  Ryba w curry

                                  Indie na talerzu

                                  Harira by Joseph Seeletso
                                  Przepis 61

                                  Harira by Joseph Seeletso

                                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                  Szaszłyki wyborne

                                  Nie tylko na sezon grillowy

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                  Kolorowa samba warzywna

                                  Zdrowe i pyszne danie

                                  tvnpix