zamknij

Szaszłyki wyborne

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nie tylko na sezon grillowy
Ugotowałem to!25
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSszaszłyki wyborne

Składniki

  • 3 filety z kurczaka
  • 3 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 3 łyżeczki oregano
  • 3 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
0
24

Sposób przygotowania:

  • Umyj i osusz mięso papierem kuchennym.
  • Pokrój filety na kwadraty odpowiadające wielkością mniej więcej plastrom cebuli i kawałkom papryki.
  • Z oliwy, oregano, soli i pieprzu przygotuj marynatę i dobrze wymieszaj z pokrojonym mięsem.
  • Przykryj całość folią i odstaw do lodówki na kilka godzin.
  • Nadziewaj mięso na zmianę z cebulą i papryką. Griluj na domowym grilu elektrycznym lub na tacce grilowej na ogrodowym grilu.
Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mmmmm wyglonda dobze

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobre:) ale dodalabym boczku jeszcze tylko zastanawiam sie jaki wybrac:) moze cos doradzicie?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          bardzo dobry ten przepis na szaszłyki spróbuj to zrobić

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ja do szaszłyków dodaję jeszcze boczek. Piersi z kurczaka dzień wcześnie j marynuję. Już nadziane na patyczki szaszłyki smaruję mieszaniną przypraw: sól, pieprz, delikat do mięs i oczywiście łączę je z olejem. Nie ma lepszej uczty dla podniebienia!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ja dodaję do tego jeszcze cukinię,polecam!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      miało być " nie tylko na sezon grillowy" a podana jest tylko mozliwośc przygotowania na grillu... wiec jaki tu sens?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          a grill elektryczny?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              grill elektryczny i ruszty istnieją w tych czasach :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                  Pizza godna królów

                                  Zupa tajska Kasi Klich
                                  Przepis 14

                                  Zupa tajska Kasi Klich

                                  Ogień w gardle!

                                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                  Kotlety mielone na ostro

                                  Nowa wersja znanego dania

                                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                                  Orzechowy gangster z Bronxu

                                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                  Przepis 22

                                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                  Podany na delikatnym puree

                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                  Przepis 66

                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                  Chleb orzechowy Przepis 112

                                  Chleb orzechowy

                                  Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                  tvnpix