zamknij

Tatar z łososia

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tatar w 15 min.
Ugotowałem to!99
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
29komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tatar z łososia
Tatar z łososia

Składniki

  • 300 g łososia
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  •  sól morska
  • 1 łyżka musztardy
  •  oliwa z oliwek
0
100

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój nożem bardzo drobno.
  • Dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek, kaparki, ogórka.
  • Wymieszaj z jedną łyżką musztardy i oliwą z oliwek.
  • Dopraw do smaku.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (29)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

nie zgadzam się z tym ze jak nie spróbuje to nie będę znal smaku dobry kucharz amator zna przyprawy oraz ile potrzebna do zrobienia strawy
po za tym wsio bardzo fajne zrobione tylko ja jestem zwolennikiem czerwonej cebuli

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pani Aniu jest pani super. Komentarze typu oczywista oczywistosc ze olej jest tylko z oliwek to jakis gamon pisze. W wielu przepisach brakuje mi wlasnie jaki: olej czy oliwka, jakie wino, jaka temperatura itd. Wszystkim tym ktorzy poprawiaja mistrza zycze wiecej taktu i bycia tam gdzie jest Ania Stelmach.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          wyłączyłem w połowie wkurzał mnie glos pani prowadzacej nie wiemm czy pani gra w filmach ale to było cienkie aktorstwo i zwracanie sie jak do idiotow. Pomysł dobry polecam ale bez kaparów zamiast tego grzybki faszerowane i wszystko osobno

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Ta młoda dama robi to super!

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Co za profanacja łososia!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Robię tatara z łososia podobnie jak tatara wołowego z czosnkiem cebulką sosem sojowym i olejem rzepakowym.Nie dodaję żółtka .Jest pyszny.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Szanowna Pani. Po pierwsze: jeśli piszemy oliwa, to nie piszemy z oliwek, bo oliwa może być tylko z oliwek. Po drugie, do tatara z łososia oliwa to słaby pomysł. I oliwa i łosoś mają swoje bardzo konkretne smaki, które się wzajemnie zagłuszają. Do tatara z łososia znaczne lepszy jest olej o neutralnym smaku, on wydobędzie smak łososia.... rozwiń

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              oliwa jest różna - np u Tuwima w lokomotywie tłusta oliwa nie jest chiba z oliwek, tak samo olej to nie zawsze rzepakowy czy uniwersalny - na koniec żartów uważam ,że to nie błąd oliwa z oliwek, lecz uściślenie etymologia słowa jest tu jednoznaczna ale jak to zwykle bywa tak stare i znane słowo przybiera różne znaczenia.Tak sobie myślę... rozwiń

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  monis2402
                                  • ~Gość:
                                  • Szanowna Pani. Po pierwsze: jeśli piszemy oliwa, to nie piszemy z oliwek, bo oliwa może być tylko z oliwek. Po drugie, do tatara z łososia oliwa to słaby pomysł. I oliwa i łosoś mają swoje bardzo konkretne smaki, które się wzajemnie zagłuszają. Do tatara z łososia znaczne lepszy jest olej o neutralnym smaku, on wydobędzie smak łososia.
                                  • rozwiń

                                  hm... oliwa z oliwek z bazylia .. oliwa z oliwek z czosnkiem .... jest tyle rodzajów oliwy ze nie widze tu błędu kulinarnego wiedz drogi gościu jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj pozdrawiam

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Profanacja łososia.

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Przecież to nie jest tatar tylko sałatka z łososia. Zrobiłem z ciekawości - obrzydliwe, w ogóle nie czuć smaku ryby. Tatar to mięso i tylko trochę dodatków. Kobiety nie powinny się brać za robienie tatara. I jeszcze ta musztarda, tak żeby zepsuć do końca. To może być dobre na kotlety / pasztet, ale nie tatar!!!!

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              nie znasz się i zazdrośnik jeszcze....

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  Chyba nie jadłeś nic dobrego

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      Nie wiem czy kucharz ładniejszy, czy łosoś smaczniejszy

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          Więcej komentarzy - rozwiń
                                                          Pomoc | Zasady forum
                                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                          Zobacz również

                                                          Babka ziemniaczana Przepis 27114

                                                          Babka ziemniaczana

                                                          Podlaski specjał

                                                          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                                          Chrupiące płatki owsiane

                                                          Pyszne i proste śniadanie

                                                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 411

                                                          Burgery z musztardą i boczkiem

                                                          W klimacie amerykańskiego baru

                                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 12

                                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                                          Takie ciasto rozweseli każdego

                                                          Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                                          Grillowany ser halloumi

                                                          Najlepszy podany z figami i orzechami

                                                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                                                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                                                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                                                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                                          Sarna w wielkim mieście

                                                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                                          Deser z mrożonych truskawek Przepis 16

                                                          Deser z mrożonych truskawek

                                                          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                                          tvnpix