zamknij

Tatar z łososia

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tatar w 15 min.
Ugotowałem to!99
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
30komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tatar z łososia
Tatar z łososia

Składniki

  • 300 g łososia
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  •  sól morska
  • 1 łyżka musztardy
  •  oliwa z oliwek
0
100

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój nożem bardzo drobno.
  • Dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek, kaparki, ogórka.
  • Wymieszaj z jedną łyżką musztardy i oliwą z oliwek.
  • Dopraw do smaku.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (30)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ciekawy przepis , do tej pory robiłam tatara z wędzonego w zimnym dymie łososia . Mam blisko sprawdzoną wędzarnię , ale chętnie spróbuję zrobić tatara z surowej ryby :))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      nie zgadzam się z tym ze jak nie spróbuje to nie będę znal smaku dobry kucharz amator zna przyprawy oraz ile potrzebna do zrobienia strawy
      po za tym wsio bardzo fajne zrobione tylko ja jestem zwolennikiem czerwonej cebuli

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Pani Aniu jest pani super. Komentarze typu oczywista oczywistosc ze olej jest tylko z oliwek to jakis gamon pisze. W wielu przepisach brakuje mi wlasnie jaki: olej czy oliwka, jakie wino, jaka temperatura itd. Wszystkim tym ktorzy poprawiaja mistrza zycze wiecej taktu i bycia tam gdzie jest Ania Stelmach.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wyłączyłem w połowie wkurzał mnie glos pani prowadzacej nie wiemm czy pani gra w filmach ale to było cienkie aktorstwo i zwracanie sie jak do idiotow. Pomysł dobry polecam ale bez kaparów zamiast tego grzybki faszerowane i wszystko osobno

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Ta młoda dama robi to super!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Co za profanacja łososia!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Robię tatara z łososia podobnie jak tatara wołowego z czosnkiem cebulką sosem sojowym i olejem rzepakowym.Nie dodaję żółtka .Jest pyszny.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Szanowna Pani. Po pierwsze: jeśli piszemy oliwa, to nie piszemy z oliwek, bo oliwa może być tylko z oliwek. Po drugie, do tatara z łososia oliwa to słaby pomysł. I oliwa i łosoś mają swoje bardzo konkretne smaki, które się wzajemnie zagłuszają. Do tatara z łososia znaczne lepszy jest olej o neutralnym smaku, on wydobędzie smak łososia.... rozwiń

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  oliwa jest różna - np u Tuwima w lokomotywie tłusta oliwa nie jest chiba z oliwek, tak samo olej to nie zawsze rzepakowy czy uniwersalny - na koniec żartów uważam ,że to nie błąd oliwa z oliwek, lecz uściślenie etymologia słowa jest tu jednoznaczna ale jak to zwykle bywa tak stare i znane słowo przybiera różne znaczenia.Tak sobie myślę... rozwiń

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      monis2402
                                      • ~Gość:
                                      • Szanowna Pani. Po pierwsze: jeśli piszemy oliwa, to nie piszemy z oliwek, bo oliwa może być tylko z oliwek. Po drugie, do tatara z łososia oliwa to słaby pomysł. I oliwa i łosoś mają swoje bardzo konkretne smaki, które się wzajemnie zagłuszają. Do tatara z łososia znaczne lepszy jest olej o neutralnym smaku, on wydobędzie smak łososia.
                                      • rozwiń

                                      hm... oliwa z oliwek z bazylia .. oliwa z oliwek z czosnkiem .... jest tyle rodzajów oliwy ze nie widze tu błędu kulinarnego wiedz drogi gościu jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj pozdrawiam

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Profanacja łososia.

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              ~Gość

                                              Przecież to nie jest tatar tylko sałatka z łososia. Zrobiłem z ciekawości - obrzydliwe, w ogóle nie czuć smaku ryby. Tatar to mięso i tylko trochę dodatków. Kobiety nie powinny się brać za robienie tatara. I jeszcze ta musztarda, tak żeby zepsuć do końca. To może być dobre na kotlety / pasztet, ale nie tatar!!!!

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  ~Gość

                                                  nie znasz się i zazdrośnik jeszcze....

                                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                      0
                                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                        0
                                                      • zgłoś naruszenie
                                                      ~Gość

                                                      Chyba nie jadłeś nic dobrego

                                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                          0
                                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                            0
                                                          • zgłoś naruszenie
                                                          Więcej komentarzy - rozwiń
                                                          Pomoc | Zasady forum
                                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                          Zobacz również

                                                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                                                          Przepis 21

                                                          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                                                          Klasyka na twoim stole

                                                          Pudding z bagietki Przepis 17

                                                          Pudding z bagietki

                                                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                                          Puszyste ego Przepis 13

                                                          Puszyste ego

                                                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                                          Ryba w curry Przepis 15

                                                          Ryba w curry

                                                          Indie na talerzu

                                                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                                          Gulasz z kopytkami

                                                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                                          Wiśniowy drift Przepis 102

                                                          Wiśniowy drift

                                                          Sernik z sosem wiśniowym

                                                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                                          Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                                          Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                                          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                                          Kanapki ze smażoną makrelą

                                                          Idealne na śniadanie lub kolację

                                                          tvnpix