zamknij

Tatar z łososia

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tatar w 15 min.
Ugotowałem to!99
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
32komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Tatar z łososia
Tatar z łososia

Składniki

  • 300 g łososia
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  •  sól morska
  • 1 łyżka musztardy
  •  oliwa z oliwek
0
100

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokrój nożem bardzo drobno.
  • Dodaj posiekaną cebulę, szczypiorek, kaparki, ogórka.
  • Wymieszaj z jedną łyżką musztardy i oliwą z oliwek.
  • Dopraw do smaku.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (32)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Przepis fajny ale opowiada o tym Pani, tak jak by wstała z łóżka wcześnie rano i została zmuszona do opowiedzenia o tym co robi. Zarówno mina jak i ton mnie w ogóle nie przekonują. Trochę werwy, energii i... serca ;)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Pani aniu, no nie. O ile przepis spoko, to narracja daje wiele do życzenia. Jakaś taka hmm... Feministyczna (?) Bezpłciowa, taka od niechcenia. Trochę serca, trochę uczucia i przekonania w tym, co się mówi :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Ciekawy przepis , do tej pory robiłam tatara z wędzonego w zimnym dymie łososia . Mam blisko sprawdzoną wędzarnię , ale chętnie spróbuję zrobić tatara z surowej ryby :))

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              nie zgadzam się z tym ze jak nie spróbuje to nie będę znal smaku dobry kucharz amator zna przyprawy oraz ile potrzebna do zrobienia strawy
              po za tym wsio bardzo fajne zrobione tylko ja jestem zwolennikiem czerwonej cebuli

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Pani Aniu jest pani super. Komentarze typu oczywista oczywistosc ze olej jest tylko z oliwek to jakis gamon pisze. W wielu przepisach brakuje mi wlasnie jaki: olej czy oliwka, jakie wino, jaka temperatura itd. Wszystkim tym ktorzy poprawiaja mistrza zycze wiecej taktu i bycia tam gdzie jest Ania Stelmach.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      wyłączyłem w połowie wkurzał mnie glos pani prowadzacej nie wiemm czy pani gra w filmach ale to było cienkie aktorstwo i zwracanie sie jak do idiotow. Pomysł dobry polecam ale bez kaparów zamiast tego grzybki faszerowane i wszystko osobno

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Ta młoda dama robi to super!

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Co za profanacja łososia!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Robię tatara z łososia podobnie jak tatara wołowego z czosnkiem cebulką sosem sojowym i olejem rzepakowym.Nie dodaję żółtka .Jest pyszny.

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Szanowna Pani. Po pierwsze: jeśli piszemy oliwa, to nie piszemy z oliwek, bo oliwa może być tylko z oliwek. Po drugie, do tatara z łososia oliwa to słaby pomysł. I oliwa i łosoś mają swoje bardzo konkretne smaki, które się wzajemnie zagłuszają. Do tatara z łososia znaczne lepszy jest olej o neutralnym smaku, on wydobędzie smak łososia.... rozwiń

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          oliwa jest różna - np u Tuwima w lokomotywie tłusta oliwa nie jest chiba z oliwek, tak samo olej to nie zawsze rzepakowy czy uniwersalny - na koniec żartów uważam ,że to nie błąd oliwa z oliwek, lecz uściślenie etymologia słowa jest tu jednoznaczna ale jak to zwykle bywa tak stare i znane słowo przybiera różne znaczenia.Tak sobie myślę... rozwiń

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              monis2402
                                              • ~Gość:
                                              • Szanowna Pani. Po pierwsze: jeśli piszemy oliwa, to nie piszemy z oliwek, bo oliwa może być tylko z oliwek. Po drugie, do tatara z łososia oliwa to słaby pomysł. I oliwa i łosoś mają swoje bardzo konkretne smaki, które się wzajemnie zagłuszają. Do tatara z łososia znaczne lepszy jest olej o neutralnym smaku, on wydobędzie smak łososia.
                                              • rozwiń

                                              hm... oliwa z oliwek z bazylia .. oliwa z oliwek z czosnkiem .... jest tyle rodzajów oliwy ze nie widze tu błędu kulinarnego wiedz drogi gościu jak sie nie znasz to sie nie wypowiadaj pozdrawiam

                                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                                  0
                                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                    0
                                                  • zgłoś naruszenie
                                                  Więcej komentarzy - rozwiń
                                                  Pomoc | Zasady forum
                                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                                  Zobacz również

                                                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 411

                                                  Burgery z musztardą i boczkiem

                                                  W klimacie amerykańskiego baru

                                                  Zupa tajska Kasi Klich
                                                  Przepis 14

                                                  Zupa tajska Kasi Klich

                                                  Ogień w gardle!

                                                  Pudding z bagietki Przepis 17

                                                  Pudding z bagietki

                                                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                                                  Harira by Joseph Seeletso
                                                  Przepis 61

                                                  Harira by Joseph Seeletso

                                                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                                  Przysmak młodości Przepis 137

                                                  Przysmak młodości

                                                  Kanapka idealna!

                                                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 21

                                                  Bifeki faszerowane serem feta

                                                  Kotlety po grecku

                                                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                                  Grillowany ser halloumi

                                                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                                                  Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                                                  Sarna w wielkim mieście

                                                  Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                                                  tvnpix