zamknij

Tort jajeczny na kruchym spodzie

Przepis

przekąska Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Wytrawny i wykwintny
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBStort jajeczny na kruchym ciescie

Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta mrożonego
  • 6 ugotowanych kurzych jaj pokrojonych w plastry
  • 12 jaj przepiórczych
  • 12  plastrów szynki
  • 6  szparagów
  • 1/4 pęczka  koperku
  • 1 l  bulionu
  • 4 łyżki  żelatyny
0
1

Sposób przygotowania:

  • Rozmróź ciasto, ułóż w tortownicy. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni C około 15-20 minut.
  • Ciasto zostaw w tortownicy, lekko schłodź, a następnie włóż do zamrażarki by się szybko schłodziło.
  • Po wystygnięciu układaj warstwami kolejno: koperek grubo pokrojony, lub podzielony na małe gałązki, szynkę zwiniętą w rulony lub pół rulony.
  • Na nich układaj szparagi, znów koperek. Następnie plastry jajek, jajka przepiórcze w całości.
  • Każdą warstwę z osobna stopniowo zalewaj bulionem zmieszanym z żelatyną, za każdym razem wkładając całość do zamrażarki.
  • Gdy całość dobrze się zetnie, można zdjąć ścianki tortownicy i kroić tort w kawałki.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Kapi1974

Bardzo ciekawy przepis, ale długo się go przygotowuje.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      tvnpix