zamknij

Truskawkowe tiramisu

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lato nawet w środku zimy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: iStockTruskawkowe tiramisu

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych truskawek
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 500 g mascarpone
  • 250 g cukru
  • 250 ml wody
  • 2 jajka
  • kieliszek wiśniówki
  •  mięta do dekoracji
0
0

Połowę truskawek, 100 g cukru i wodę ugotuj razem, aż powstanie kompot. Następnie dodaj do niego wiśniówkę i całość miksujemy. Odstaw do ostygnięcia. Pozostałe truskawki rozmroź i pokrój w plasterki. Jajka ubij z pozostałym cukrem, następnie wymieszaj z mascarpone. Biszkopty mocz w musie truskawkowym, układaj w pucharkach, na nich układaj porcję truskawek, które polewaj kremem. Składniki układaj warstwami tak, aby na górze znalazł się krem, który można ozdobić pokrojonymi truskawkami i listkiem mięty.

 

Autor: Piotr Kucharski

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mnam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jeszcze nie wiem!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Puszyste ego Przepis 14

          Puszyste ego

          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

          Pizza godna królów

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          tvnpix