zamknij

Truskawkowe tiramisu

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lato nawet w środku zimy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: iStockTruskawkowe tiramisu

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych truskawek
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 500 g mascarpone
  • 250 g cukru
  • 250 ml wody
  • 2 jajka
  • kieliszek wiśniówki
  •  mięta do dekoracji
0
0

Połowę truskawek, 100 g cukru i wodę ugotuj razem, aż powstanie kompot. Następnie dodaj do niego wiśniówkę i całość miksujemy. Odstaw do ostygnięcia. Pozostałe truskawki rozmroź i pokrój w plasterki. Jajka ubij z pozostałym cukrem, następnie wymieszaj z mascarpone. Biszkopty mocz w musie truskawkowym, układaj w pucharkach, na nich układaj porcję truskawek, które polewaj kremem. Składniki układaj warstwami tak, aby na górze znalazł się krem, który można ozdobić pokrojonymi truskawkami i listkiem mięty.

 

Autor: Piotr Kucharski

Zainspiruj nas

Zobacz również

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix