zamknij

Truskawkowe tiramisu

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Lato nawet w środku zimy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: iStockTruskawkowe tiramisu

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonych truskawek
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 500 g mascarpone
  • 250 g cukru
  • 250 ml wody
  • 2 jajka
  • kieliszek wiśniówki
  •  mięta do dekoracji
0
0

Połowę truskawek, 100 g cukru i wodę ugotuj razem, aż powstanie kompot. Następnie dodaj do niego wiśniówkę i całość miksujemy. Odstaw do ostygnięcia. Pozostałe truskawki rozmroź i pokrój w plasterki. Jajka ubij z pozostałym cukrem, następnie wymieszaj z mascarpone. Biszkopty mocz w musie truskawkowym, układaj w pucharkach, na nich układaj porcję truskawek, które polewaj kremem. Składniki układaj warstwami tak, aby na górze znalazł się krem, który można ozdobić pokrojonymi truskawkami i listkiem mięty.

 

Autor: Piotr Kucharski

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

mnam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      jeszcze nie wiem!!!

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 411

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Babka ziemniaczana Przepis 27115

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          tvnpix